Kontakt
Søk
Eier login
Ejer login
Bli utleier
 

Selje i Norge — Lei hytte hos DanCenter

 
Søk område: Selje
Ankomst og dager
Personer
Søket ditt fant 14 ferieboliger.

Selje i Norge — Lei hytte hos DanCenter

Lei en hytte til din neste ferie med DanCenter Hytteutleie.

Bruk vår smarte søkefunksjon nedenfor til å finne en ledig hytte i nettopp det området du ønsker. Du kan også filtrere søket, og velge om hytten for eksempel skal ha sjøutsikt, svømmebasseng, oppvaskmaskin, internett osv.
Les mer om Selje
Gjesters vurdering av hus, Selje: 3.9 av 5.0 fra totalt 60 anmeldelser.

14 hytter for Selje

Feriehus i SeljeHusnr: 55660Selje5 personer,  47 m²10 m til kyst.Feriehus i SeljeHusnr: 25022Selje7 personer,  110 m²10 m til kyst.Feriehus i SeljeHusnr: 55653Selje7 personer,  65 m²14 m til kyst.Feriehus i SeljeHusnr: 97113Selje4 personer,  51 m²90 m til kyst.Feriehus i SeljeHusnr: 55661Selje5 personer,  47 m²10 m til kyst.Feriehus i SeljeHusnr: 55654Selje7 personer,  65 m²14 m til kyst.Feriehus i SeljeHusnr: 8548Selje8 personer,  170 m²20 m til kyst.

Se alle hus i området.

YTRE NORDFJORD Når du reiser via Stryn og utover langs Nordfjorden mot ytre Nordfjord, vil du få mange fantastiske naturopplevelser som tar pusten fra selv den mest kresne turist. Majestetiske fjell, dype, grønne vann, buldrende fosser, mektige isbreer mellom grønne daler, og den blå, glitrende fjorden som skjærer seg inn i den vakre Vestlandsnaturen. Opplev breklatring, fjellklatring, korte og lange fjellturer til høye og kjente topper, fjordhestridning, sommerskisenter m.m. I ytre Nordfjord ligger kommunene Selje, Bremanger og Vågsøy.

Selje kommune, Vestkapp - Stadt

Stadthavet er beryktet blant sjøfolk og det hender ofte at skip må ligge der i flere dager å vente på godt nok vær til å krysse Stadt. Vestkapp-platået, Norges vestligste fastlandspunkt, ruver 497 meter over det frådende havet. Stadlandet er en langstrakt halvøy i Selje kommune. Mesteparten av den sydlige kystlinjen består av stup og urer opp mot et platå som for det meste ligger mellom tre og fem hundre meter over havet. Landskapet oppe på Stadlandet er småkupert og avrundet med lyngheier og gressletter. Det står i sterk kontrast til de dramatiske stupene og urene ned mot fjorden i syd. Dette åpne treløse landskapet er menneskeskapt gjennom avbrenning og beiting gjennom mange hundre, kanskje tusener av år. Dette er et uvanlig landskap i Norge. Dragseidet er kjent for at båter i gammel tid ble dradd over land mellom Drage i sør og Leikanger ved Vanylvsfjorden i nord for å unngå den farefulle sjøreisen over det lumske Stadhavet, der mang en båt er gått ned gjennom tidene.

Selje kloster

Legenden forteller om kongsdatteren Sunniva som led martyrdøden på øyen Selja. Ryktet om klokskapen og skjønnheten hennes fikk en hedensk konge til å fri til henne, men den kristne Sunniva sa nei og måtte flykte og kom da til Selja. Her ute på Selja finner du hola der hun gjemte seg for forfølgerne, og senere døde. Her ute er også ruinene etter en kirke og Benedictianer- klosteret fra 1103. Selje ble et av de første bispesetene i landet og på Dragseidet finner en ennå spor fra den tiden da Olav Tryggvason kristna menn fra fire fylker her i 997.

Vakre sandstrender

I Selje sentrum finner du en hvit sandstrand som minner om en sydenstrand. Langs fjellsidene i den flate og vide bygden Hoddevik ligger Hoddeviksanden, en flott strand med flygesandsdyner og er et eldorado for bølgesurfere. Ervikstranden er en bred, langgrunn sandstrand der selve storhavet vasker inn over sanden. Her er også en idyllisk liten kirkegård og den vakre Ervikkirken, som er reist til minne om krigsforliset her i 1943.

Bremanger kommune, Hornelen og Grotlesanden

Ytterst i Nordfjord, der fjord møter hav, finner du Bremanger kommune. Høye, stupbratte fjell, blåhvite isbreer, trange fjordarmer, mange fiskerike innlandsvann, kritthvite sandstrender og flere spennende øyer. Hornelen, Nord Europas høyeste sjøklippe stiger majestetisk 860 m rett opp fra havet. Her ute i Skatestraumen ligger også det største tyske kystfortet i Sogn og Fjordane, Tongane Kystfort fra 2. verdenskrig. Fiskeværet Kalvåg er det største og best bevarte fiskeværet på Vestlandet, med de flotte Vamråkbuene som ligger på rekke og rad nede ved sjøen. På øyen Bremangerlandet ligger Grotlesanden, en av Norges fineste badestrender med en 2 km lang finkornet hvit sandstrand. Vingen er et av Nord Europas største og mest spesielle helleristningsfelt med 1000-1500 figurer, 4000-6000 år gamle. Naturreservatet Myklebustdalen (langs Rv614) har spesielle fjellformasjoner, frodig natur, flott turterreng og ypperlige muligheter for fiske i ferskvann.

Vågsøy kommune, Kannesteinen og fyrene

Følger du den koselige, smale, svingete veien ca. 10 km vestover fra Måløy, forbi Torskangerpollen, ender du til slutt opp i den idylliske, lille bygden Oppedal. Her ligger Kannesteinen, selve symbolet på Vågsøy. Gjennom tusenvis av år har havet slipt steinen, slik at den i dag har fått dette spesielle utseendet. Her ute i området rundt Kannesteinen er det et helt eget lys, og en deilig ro. Her kan du virkelig finne fred i sjelen. Vågsøy kommune har fire fyr på de bratteste knausene, med brusende sjø som nærmeste nabo. Mest kjent er Kråkenes fyr på den nordligste og mest værharde plassen på øya. Å stå på trygg avstand fra de frådende bølgene en uværsdag og beundre det opprørte havet er en fantastisk opplevelse.

Les mer om fiskeartene i Nordlige Fjord-Norge