Kontakt
Søk
Eier login
Ejer login
Bli utleier
 

Gildeskål i Norge — Lei hytte hos DanCenter

 
Søk område: Gildeskål
Ankomst og dager
Personer
Søket ditt fant 4 ferieboliger.

Gildeskål i Norge — Lei hytte hos DanCenter

Lei en hytte til din neste ferie med DanCenter Hytteutleie.

Bruk vår smarte søkefunksjon nedenfor til å finne en ledig hytte i nettopp det området du ønsker. Du kan også filtrere søket, og velge om hytten for eksempel skal ha sjøutsikt, svømmebasseng, oppvaskmaskin, internett osv.
Les mer om Gildeskål
Gjesters vurdering av hus, Gildeskål: 4.4 av 5.0 fra totalt 20 anmeldelser.

4 hytter for Gildeskål

Feriehus i GildeskålHusnr: 71619Gildeskål8 personer,  150 m²300 m til kyst.Feriehus i GildeskålHusnr: 53290Gildeskål6 personer,  80 m²50 m til kyst.Feriehus i GildeskålHusnr: 67509Gildeskål9 personer,  140 m²15 m til kyst.Feriehus i GildeskålHusnr: 67508Gildeskål6 personer,  136 m²15 m til kyst.

Gildeskål ligger sør for Bodø og er kjent for sin vakre natur og store skjærgård. Det majestetiske fjellet Sandhornet på Sandhornøya har gjennom flere hundre år vært et landemerke og seilingsmerke for båter som fulgte leia langs kysten. Tursti fører opp til fjelltoppen og herfra er storslått utsikt mot de mange øyene og storhavet utenfor, mot byen Bodø i nord og Lofoten i nord-vest. Idyllene er det mange av i Gildeskål, ikke minst de mange herlige sandstrendene langs sjøen. En av disse er Sandviksanden på Sandhornøyas vestside som er en lang, flott sandstrand og et herlig turmål for hele familien hvor barna kan bade, leke og plukke steiner og skjell.

Gildeskål er mye kjent gjennom dikterpresten Elias Blix som er født på Sandhornøya rundt midten av 1800-tallet og som har skrevet mange nasjonale salmer og sanger. Mest kjent av disse er: Å eg veit meg et land. Sangen er mye benyttet ved høytidligheter og andre anledninger i Nord-Norge. I bygda Våg på Sandhornøya, er minnesmerke og byste av dikteren.

Inndyr er kommunesentret og har helt fra gammel tid vært et maktsenter for området. Her ligger Gildeskål gamle kirke som er en steinkirke helt tilbake fra ca år 1130. Sommerstid er her visning i kirken som har rik historie gjennom mange hundre år. Fra Inndyr går lokalbåt ut til øyene i området og er en flott tur for deg som vil oppleve de små øysamfunnene ute i havet.

Lengst sør i Gildeskål ligger naturskjønne Fugløya. Øya domineres av høye og ville fjell, og med hus langs fjellfoten. Her finner du idylliske sandstrender og et flott turterreng langs sjøen. Oppe i fjellet hekker mange hundre lundefugl som skaper stor aktivitet under hekkesesongen. Lundefugl er en sjøfugl som normalt lever på havet, men som har hekkeplassene i steinurene oppe i fjellsidene. Den bratte fjellveggen på øyas sørside er de senere år blitt et yndet mål for fjellklatrere

I Gildeskål finner du lange fjorder og åpne havområder som gir rike muligheter for sjø- og havfiske. De fleste av husene vi har for utleie, har enten båt inkludert eller til leie. Ønsker du å fiske i ferskvann er mulighetene mange over hele Gildeskål.

Les mer om fiskeartene i Nord-Norge