Kontakt
Søk
Eier login
Ejer login
Bli utleier
 

Leiebevis og veibeskrivelse

Når dere har bestilt et ferieopphold gjennom oss, mottar dere kort tid etterpå en bekreftelse på dette. Bekreftelsen er leiebeviset deres og inneholder alle de opplysningene dere har bruk for. På første siden finner dere opplysninger om adressen på feriehuset og nøkkelutleveringsstedet. Midt på siden finner dere veibeskrivelsen, som forklarer veien til nøkkelutleveringsstedet. Nederst er det en slipp til bestilling av diverse utstyr, som det kan være kjekt å ha i ferien. På de etterfølgende sidene er regningen for oppholdet med tilhørende innbetalingsblanketter. På disse innbetalingskortene finner dere forfallsdatoene.

Når dere kommer frem til nøkkelutleveringsstedet leverer dere leiebeviset og får da utlevert nøkkelen til feriehuset og en strømkonvolutt. På denne strømkonvolutten skal du påføre målerstanden på de forbruksavhengige omkostningene ved ankomst og ved avreise (strøm, varme, gass, vann og telefon).

Ankomsttidspunkt

Det normale ankomsttidspunktet er fra kl. 16.00 på innflyttingsdagen.

Ankomst utenfor åpningstid

Dersom dere f.eks. ankommer sent om kvelden er lokalkontoret vårt stengt. Sjekk derfor i god tid hvordan dere skal forholde dere med hensyn til nøkkel og depositum.

Tilleggsytelser

På slippen nederst på leiebeviset kan dere bestille diverse ekstra ytelser som lokalkontorene tilbyr. På den måten slipper dere besværet med å pakke det i bilen og dere har større plass til alle de øvrige tingene som det er kjekt å ha med på ferie. Vær oppmerksom på at det kun i visse områder i Tyskland, der hvor mange DanCenter-hus er konsentrert, fins et lokalt DanCenter-kontor. Andre steder utleveres nøkkelen av huseier eller en kontaktperson.

Alle hus skal ha kjøkkenutstyr til det antall personer som huset er beregnet for. Sengetøy, oppvaskkluter, håndklær, duker m.m. kan, dere bestille, dersom dere ikke ønsker å ta det med. Men dette kan kun gjøres der det er et lokalt DanCenter-kontor.

Dersom dere har barn, som har bruk for barneseng, høy stol o.l. kan dette også bestilles på lokalkontoret, der hvor et slikt kontor finnes. Dere kan ikke være sikker på at det er plass til barnesengen i foreldresoverommet. Dersom det står i husbeskrivelsen at det er barneseng i huset, og dere kun trenger én seng så behøver dere ikke sette kryss på slippen.

Vær oppmerksom på at ikke alle lokalkontor kan tilby alle tilleggsytelsene. Vi anbefaler deg derfor alltid enten å sende mail eller ringe til det lokale DanCenter kontoret før ankomst. Vi kan heller ikke garantere at det er mulig å bestille tilleggsytelsene ved ankomst.

Fergeforbindelser

Har dere bestilt et feriehus i Tyskland og har bruk for en fergeoverfart? Husk, i så fall å bestille fergebillettene i god tid.

Veidirektoratet

I de mest travle ferieukene er det ofte kødannelse på de mest brukte veiene.

Turistskatt

I alle de tyske delstatene krever kommunen inn en såkalt turistskatt gjennom bl.a. feriehuseiere. Det er en skatt pr. feriegjest pr. dag, som kreves opp på stedet, før avreise. Turistskattens størrelse er forskjellig fra område til område.