Kontakt
Søk
Eier login
Ejer login
Bli utleier
 

Vågan i Norge — Lei hytte hos DanCenter

 
Søk område: Vågan
Ankomst og dager
Personer
Søket ditt fant 11 ferieboliger.

Vågan i Norge — Lei hytte hos DanCenter

Lei en hytte til din neste ferie med DanCenter Hytteutleie.

Bruk vår smarte søkefunksjon nedenfor til å finne en ledig hytte i nettopp det området du ønsker. Du kan også filtrere søket, og velge om hytten for eksempel skal ha sjøutsikt, svømmebasseng, oppvaskmaskin, internett osv.
Les mer om Vågan
Gjesters vurdering av hus, Vågan: 4.2 av 5.0 fra totalt 96 anmeldelser.

11 hytter for Vågan

Feriehus i VåganHusnr: 67280Vågan6 personer,  100 m²100 m til kyst.Feriehus i VåganHusnr: 74969Vågan8 personer,  130 m²30 m til kyst.Feriehus i VåganHusnr: 74682Vågan3+1 person,  58 m²100 m til kyst.Feriehus i VåganHusnr: 53511Vågan3 personer,  35 m²20 m til kyst.Feriehus i VåganHusnr: 27725Vågan5 personer,  75 m²10 m til kyst.Feriehus i VåganHusnr: 45745Vågan6 personer,  93 m²100 m til kyst.Feriehus i VåganHusnr: 87703Vågan10 personer,  120 m²300 m til kyst.Feriehus i VåganHusnr: 70940Vågan6 personer,  85 m²450 m til kyst.Feriehus i VåganHusnr: 93190Vågan5 personer,  70 m²250 m til kyst.Feriehus i VåganHusnr: 9802Vågan6 personer,  89 m²50 m til kyst.Feriehus i VåganHusnr: 74687Vågan5 personer,  58 m²100 m til kyst.

Se alle hus i området.

Lofoten - 5 øyer

Lofoten består av øyene Moskenesøy, Flakstadøy, Vestvågøy, Gimsøy og Austvågøy, som er bundet samme med broer. I nord ligger Svolvær, Lofotens hovedstad.

Populært turistmål

Lofoten er i dag et av Norges mest populære turistmål. Øyeriket som strekker seg ut i storhavet har et storslått kystlandskap som fascinerer alle. Her er høye og forrevne fjell, idylliske viker og sandstrender og små fiskevær som klamrer seg fast til fjellfoten. Når midnattsola skinner i de lyse og klare vår- og sommernettene og kaster sin glans over landskapet, ja da er dette naturopplevelser du aldri kommer til å glemme.

Lofotfiske ­hele året

Havet rundt øygruppen er meget fiskerikt. Her er storhavet og storfisken som gir rike utfordringer for alle sportsfiskere. Mest kjent er Lofoten for sin rike fiskerihistorie og tørrfiskeksport. Havet rundt øyene er gyteområde for norsk/arktisk torsk (skrei) og vinterstid har det helt fra vikingtiden vært et stort fiske av skrei, også kalt Lofotfisket. I dette fisket deltar båter fra hele landet og gir stor aktivitet i Lofoten på vinteren. På det meste var her 20.000 fiskere (1947) som deltok i dette fisket. Med små båter, dårlige fiskeredskaper og boforhold var dette tidligere et umenneskelig slit. I dag er fisket modernisert og betydelig redusert, men besøker du Lofoten, kan du rusle rundt i de mange fiskeværene hvor brygger, fiskebåter, fiskehjeller og måkeskrik gir en helt spesiell atmosfære. Gode fiskemuligheter hele året. Rundt øyene er det utallige fiskeplasser, og havstrømmene sørger for at fisken er av beste kvalitet. I de lyse vår- og sommernettene kan du fiske døgnet rundt. Våre hus med fiskehussymbol er spesielt tilrettelagt med et godt båttilbud, gode frysemuligheter for fisk og benk for tilberedning av fisk.

Les mer om fiskeartene i Nord-Norge

Lofoten om vinteren

Opplev også Lofoten på vinterstid. Den varme Golfstrømmen gjør at Lofoten har et stabilt og behagelig klima på vinteren. Mørketida fra november til januar/februar, hvor solen er fraværende og det kun er dagslys noen få timer på dagtid, er en helt spesiell opplevelse. I denne tiden danser nordlyset på kveldshimmelen. Mange malere og kunstnere setter pris på de spesielle lysforholdene i Lofoten når solen kommer tilbake i mars og april. Vil du oppleve vinterfisket i Lofoten på nært hold, anbefaler vi hus 27398 i fiskeværet Laukvik.

Rorbuferie

Rorbuferie er i dag blitt en populær ferieform i Lofoten. Opprinnelig ble rorbuene bygget for å gi fiskerne husrom under Lofotfisket. Tradisjonen kan tilbakeføres til omkring år 1120, da Kong Øystein lot bygge spesielle buer for fiskere som til da bare hadde hvelvet de små båtene og søkte ly under dem om nettene og på uværsdager. Mens de gamle rorbuene var primitive, har våre rorbuer nå en god standard. Vil du oppleve ekte rorbuferie, anbefaler vi gjerne rorbu nr. 18841 i fiskeværet Henningsvær.

Severdigheter og museum i Lofoten

I Kabelvåg, 5 km sør for Svolvær, kan du se utgravinger av byen Vågar, Nord-Norges første by. Her lå også tidligere StorVågan, som tidligere var Norges største fiskevær. Nå er den gamle hovedgården blitt Lofotens fiskerimuseum, med gamle båter, fiskeredskaper og fotografier fra fiskeværets storhetstid. I Kabelvåg er også galleri og akvarium hvor mange slags sjøfisk kan oppleves på nært hold.