Menu

DanCenter Feriehus

Personvern hos DanCenter – Personvernerklæring


Denne personvernerklæringen («personvernerklæringen») beskriver hvilke personopplysninger DanCenter samler inn om deg som «DanCenter Partner» (boligeier eller reisebyrå), kunde eller bruker av våre nettsteder (hovedsakelig nettstedene til DanCenter, Danland, Stugsommar/Västkustbokingen og Admiral Strand Feriehuse), hvordan vi behandler personopplysningene dine, dine rettigheter i forbindelse med vår behandling av personopplysningene dine og tredjeparter som vi kan dele personopplysningene dine med.

Vi mener det er viktig at våre tjenester er pålitelige og transparente. Vi behandler personopplysningene dine med integritet og forsiktighet og i overensstemmelse med gjeldende lover og forskrifter.


1. Behandlingsansvarlig

Dette er personvernerklæringen til DanCenter A/S, org.nr. (CVR nr. 67324013) («DanCenter»). DanCenter er behandlingsansvarlig for behandlingen av personopplysningene dine for merkene «DanCenter», «Danland», «Stugsommar/Västkustbokingen» og «Admiral Strand» via de relevante nettstedene og når du kontrakter oss.

Denne personvernerklæringen omfatter også DanCenters heleide datterselskaper Admiral Strand Feriehuse ApS («Admiral Strand»), CVR nr. 27233910, DanCenter EDB Services ApS, CVR nr. 14119191, Stugsommar/Vastkustbokingen, CVR nr. 516403-1691 og andre datterselskaper i DanCenter-konsernet («DanCenter-konsernet»).

En henvisning til DanCenter i denne personvernerklæringen er også en henvisning til Admiral Strand og andre relevante datterselskaper i DanCenter-konsernet.

DanCenter er en del av @Leisure BR B.V-gruppen av selskaper («@Leisure Group»).


2. Hvordan behandler DanCenter personopplysningene dine?

Denne delen inneholder informasjon om de forskjellige formålene DanCenter har for behandling av personopplysningene dine, hvilke personopplysninger som blir behandlet, hva som er det rettslige grunnlaget for DanCenters behandling av personopplysningene, og hvor lenge personopplysningene lagres.


2.1 DanCenter-konto på nettstedet vårt (bare boligeiere)

Som en DanCenter-boligeier er du garantert tilgang til din boligeierportal på DanCenters nettsted. Denne kontoen består av ditt brukernavn (hus-id) og pinkode. Med kontoen din kan du vise informasjon, herunder, men ikke begrenset til, kontaktopplysninger, kontoinformasjon, kommunikasjon til og fra DanCenter, priser knyttet til bestillinger, bestillinger, planlegging og gjestevurderinger.

Kontoen er nødvendig for å oppfylle avtalen mellom deg og DanCenter.

Som hovedregel oppbevarer DanCenter kontoopplysningene så lenge du er tilknyttet DanCenter som DanCenter-partner. Hvis du avslutter leieavtalen med DanCenter, sletter vi kontoen din ett år etter at kontoen er avsluttet. I samsvar med lovfestede perioder lagrer DanCenter opplysningene i tre år etter leieavtalen er avsluttet.



2.2 Håndtering av forespørsler eller bestillinger (for kunder/brukere)

Når du legger inn en bestilling eller en bestillingsforespørsel, behandler vi opplysningene du har skrevet inn eller oppgitt på annen måte, som navn, adresse, sammensetning av reisefølge, opplysninger om overnatting, oppholdets varighet, spesielle bestemmelser, betalingsopplysninger og e-postadresse. Når du legger inn en forespørsel eller bestilling, blir du automatisk inkludert i vår adressedatabase. Vi bruker dine opplysninger til å informere om reservasjons- og betalingsstatus, til å legge inn bestillingen for deg, til å sende deg nødvendig informasjon om oppholdet ditt, i tillegg til tjenestemeldinger. Vi bruker også bestillingsopplysninger og opplysninger fra forespørsler til å gjennomføre analyser og kjøre rapporter på et aggregert nivå for strategiske og operasjonelle administrasjonsformål. Hvis du ikke ønsker å oppgi e-postadressen din i forbindelse med forespørsler eller bestillinger, kan du bestille på telefon via kundeservice.

Ettersom DanCenter behandler dine tidligere nevnte personopplysninger for å etterkomme din forespørsel eller bestilling, er disse opplysningene nødvendige for å oppfylle avtalen mellom deg og DanCenter. I samsvar med lovfestede lagringsperioder lagrer vi vanligvis personopplysninger vi behandler i forbindelse med din siste bestilling, i tre (3) år. Betalingsopplysninger kan imidlertid lagres i ytterligere to (2) år for bokføringsformål.



2.3 Utsendelse av nyhetsbrev

Hvis du abonnerer på (dvs. gir DanCenter ditt eksplisitte forhåndssamtykke til å motta) nyhetsbrevet via DanCenters nettsted, bruker vi e-postadressen du har oppgitt, for å sende deg nyhetsbrevet. Du blir da automatisk inkludert i vår nyhetsbrevdatabase. Vi ønsker på denne måten å holde deg oppdatert om interessante tilbud knyttet til produktene og tjenestene våre.

Videre kan DanCenter også sende deg informasjon, nyheter og tilbud om lignende produkter og tjenester fra DanCenter hvis du allerede er DanCenter-kunde eller -forretningsparter. DanCenter kan sende deg slik informasjon og slike nyheter og tilbud uten først å innhente samtykke fra deg.

Utsendelse av nyhetsbrev finner sted enten for å oppfylle abonnementet ditt, dvs. er nødvendig for å oppfylle avtalen mellom deg og DanCenter, eller fordi det er DanCenters berettigede interesse å kunne informere deg om tjenestene sine. Med mindre e-postadressen din også er samlet inn eller brukt for andre formål angitt i denne personvernerklæringen, sletter vi e-postadressen din umiddelbart etter at du har avsluttet abonnementet på nyhetsbrevet. Hvis vi beholder e-postadressen din for å bruke den for andre formål, vil vi selvfølgelig sørge for at du ikke lenger mottar nyhetsbrevet.

Du kan avslutte abonnementet på nyhetsbrevet når som helst, angi at du ikke ønsker å motta post fra oss (se nedenfor). Du kan også protestere mot at personopplysningene dine brukes til direktemarkedsføringsformål (se punktet nedenfor «Kontakte DanCenter» hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du gjør det).

Avslutte abonnement
Hvis du ikke lenger ønsker å motta nyhetsbrev eller e-post med direktemarkedsføring fra oss, kan du avslutte abonnementet ditt via lenken du finner i nyhetsbrevet eller i e-poster eller via DanCenters nettsted. Hvis du heller ikke ønsker å motta meldinger, kan du sende en skriftlig anmodning på e-post til marketing@dancenter.com eller via vanlig post til:

DanCenter A/S
Lyngbyvej 20
DK-2100 Copenhagen Ø
Att. Marketing


2.4 Svare på spørsmål eller klager og service-e-poster

Hvis du har spørsmål om bestillingen din, forespørsler eller andre kommentarer eller klager, kan du sende dem til oss på e-post eller ta kontakt med kundeservice på telefon. I slike tilfeller bruker vi personopplysningene dine for å behandle spørsmål fra deg, for å kunne kontakte deg igjen og for å gjennomføre andre nødvendige tiltak i forbindelse med klagen eller forespørselen. Vi holder et register over tidspunktene vi har hatt kontakt med deg, via hvilke kanaler, grunnlaget for kontakten og det relevante innholdet som har blitt diskutert, eller e-postene som er utvekslet. Hvis du ennå ikke er inkludert i vår adressedatabase, kan driftssenteret, med ditt samtykke, registrere dine forespørsler og kontaktopplysninger for å betjene deg på en bedre måte og behandle fremtidige forespørsler eller bestillinger mer effektivt. Hvis du ikke har fullført en bestilling på Internett, kan vi ta kontakt med deg for å minne deg på den ufullstendige bestillingen, for å spørre deg om det har skjedd noe feil eller kanskje rette oppmerksomheten din mot andre boliger som kanskje vil interessere deg.

De ovennevnte dataene er nødvendige for å oppfylle avtalen med deg, eller er i DanCenters berettigede interesse for å gi deg enda bedre service.

Opplysningene dine lagres av DanCenter i tre år etter ditt siste besøk på DanCenters nettsted.



2.5 Opplysninger samlet inn i forbindelse med besøk og bruk av DanCenters nettsted

Når du besøker nettstedet vårt, registreres noen av opplysningene dine automatisk på vår server, for eksempel hvilke nettsider du besøker, IP-adressen din (et unikt nummer som tildeles datamaskinen din automatisk av internettleverandøren din når du bruker Internett), navnet på datasystemet ditt og type nettleser. Vi registrerer også hvordan du bruker nyhetsbrevet, for eksempel hvilke sider du ser på, og hvilke deler du leser, slik at vi kan tilpasse innholdet i nyhetsbrevet enda bedre til dine interesser.

Med informasjonen om din klikk- og søkeatferd, dine forespørsler og bestillinger kan vi lage segmenter og klassifisere deg i ett av disse segmentene. Segmenter er grupper av nettsidebesøkende eller kunder på et aggregert nivå, som har et antall felles egenskaper, for eksempel aldersgruppe, kjønn eller geografisk område. DanCenter bruker disse segmentene til å tilpasse nettsiden og for eksempel gjøre oppsettet mer praktisk for deg, endre rekkefølgen på søkeresultatene, synligheten til enkelte tilbud og designen av enkelte sider. Segmenter brukes også for å vise annonser som vi tror er relevante for deg på nettstedet vårt, på tredjeparters nettsted og for kampanjer på nettstedet vårt eller appen vår. Hvis du har bestilt et feriehus i Blåvand med et privat svømmebasseng flere ganger, kan vi for eksempel vise deg informasjon som kan være interessant for deg, for eksempel nye boliger til leie via DanCenter som også ligger i Blåvand, og som har et privat svømmebasseng.

Vi lagrer viktige personopplysninger i forbindelse med nettstedets funksjonsmåte, f.eks. dine favoritter, påloggingsstatus, tilbakemeldinger osv. i maksimalt tre år etter at du sist besøkte nettstedet vårt eller brukte kontoen din. Vi lagrer opplysninger om din klikk- og søkeatferd og andre opplysninger som registreres i forbindelse med ditt besøk på nettstedet, i 38 måneder.

Se også punkt 4 om vår bruk av «Informasjonskapsler».


2.6 Markedsføring

DanCenter kan også behandle personopplysningene dine for markedsføringsformål, for eksempel for å sende deg nyhetsbrev i samsvar med punkt 2.3 i denne personvernerklæringen.

DanCenter kan kombinere opplysninger om bestillingene dine, søkeatferden din, innstillingene dine på nettstedet vårt eller appen vår, favorittene dine og kommunikasjonen vår med deg. Alle disse opplysningene gjør at DanCenter kan gjennomføre forskjellige former for markedsføring, herunder via e-post (nyhetsbrev), forespurt eller uoppfordret post, bannere og annonser på nettsteder, i tillegg til å gjøre informasjonen som sendes eller vises, så relevant og interessant som mulig for deg. Vi måler effektiviteten til alle kampanjene våre.

DanCenter kan innhente forhåndssamtykke fra deg til å behandle personopplysningene dine for markedsføringsformål, f.eks. i tilfeller der DanCenter ønsker å sende deg informasjon, nyheter og tilbud som ikke er knyttet til ditt nåværende kunde- eller forretningsforhold med DanCenter.

Hvis DanCenter har til hensikt å sende deg nyheter og tilbud fra tredjeparter eller har til hensikt å overføre personopplysningene dine til tredjeparter, for eksempel DanCenters forretningspartnere og/eller underleverandører, for markedsføringsformål, vil DanCenter innhente forhåndssamtykke fra deg. Du kan protestere mot denne formen for utlevering når som helst.

Du kan også anmode om å bli unntatt fra markedsføringsforespørsler generelt ved å registrere deg i i CPR-registeret («Robinsonlisten»).

Bruken av personopplysningene dine er i denne sammenhengen nødvendig for DanCenters berettigede interesse av å informere nettstedsbesøkende og kunder om nye produkter og tjenester, og for å være i stand til å tiltrekke seg flere kunder, beholde kunder, øke antall bestillinger og finansiere nettstedet.

DanCenter kan bruke opplysninger som ikke er personopplysninger, for eksempel demografiske opplysninger til å analysere og utvikle vår markedsføringsstrategi og ytterligere forbedre DanCenters tjenester.


2.7 Vedlikehold og optimalisering av nettstedet

Personopplysningene dine kan brukes til å analysere bruken av og vedlikeholde nettstedet vårt og tilknyttet teknologi, til å reparere funksjonssvikt, forbedre tilgjengeligheten og beskytte mot bedrageri (f.eks. når det forekommer flere forsøk på å legge inn en bestilling eller når en bestilling skjer i strid med våre generelle vilkår).



2.8 Gjestebok på nett

Når du har bodd i et feriehus leid via DanCenter, kan du sende inn en vurdering på nettstedet vårt. Denne vurderingen er synlig for alle besøkende på nettstedet. Du blir bedt om å oppgi fortrinnsvis fullt navn, men i alle fall om å oppgi fornavn og bosted i vurderingen fordi disse opplysningen vil øke troverdigheten til vurderingen. Vi anbefaler at du passer på ikke å inkludere ytterligere personopplysninger i vurderingen. En vurdering publiseres på grunnlag av samtykke fra deg. Hvis du ønsker å være anonym, kan du ikke legge inn en vurdering. Vurderinger er synlige i en periode på tre år. DanCenter forbeholder seg også retten til å avvise vurderinger etter eget skjønn, uten å oppgi grunn. Du kan også be om å fjerne vurderingen din når som helst ved å sende en e-post til marketing@dancenter.com.


3. Sosiale medier

Du kan velge å dele informasjon fra nettstedet vårt via sosiale medier, f.eks. Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Google og YouTube. Dette betyr at den delte informasjonen, med ditt navn og dine interesser, kan bli synlig for besøkende på dine personlige sider. DanCenter anbefaler at du grundig leser personvernerklæringene til de aktuelle sosiale mediepartene, ettersom disse erklæringene gjelder for disse partenes behandling av personopplysningene dine.

DanCenter er ikke behandlingsansvarlig eller ansvarlig for behandlingen av informasjon og personopplysninger du velger å dele på nettsteder og i sosiale medier som ikke er knyttet til DanCenter.


4. Informasjonskapsler

Personopplysningene nevnt i denne personvernerklæringen kan samles inn ved hjelp av informasjonskapsler. Informasjonskapsler er små tekstfiler som enheten eller nettleseren din lagrer når du besøker nettstedet vårt. DanCenter bruker også teknologi som ligner på informasjonskapsler, for eksempel sporingspiksler, Java-skript, koder og websignaler. Hvis du besøker nettstedet vårt på nytt, gjenkjennes enheten eller nettleseren din. Dette er nødvendig blant annet for å huske favorittene dine og for å lagre kontoopplysninger slik at du ikke må angi disse opplysningene gjentatte ganger, men også for å kunne måle og analysere din bruk av nettstedet. Vi og tredjeparter bruker også informasjonskapsler til å vise personlig tilpassede annonser.

Vi bruker informasjonskapsler:

DanCenter kan gi tredjepartsleverandører tilgang til å inspisere innholdet av informasjonskapsler som er opprettet av DanCenter. Denne informasjonen skal utelukkende brukes på vegne av DanCenter og skal ikke brukes for tredjepartens egne formål.

DanCenters nettsted kan også inneholde informasjonskapsler fra tredjeparter som Google Analytics og Facebook.

Data som er samlet inn via Google Analytics, blir som hovedregel lagret i en periode på 38 måneder i samsvar med Google Analytics automatiske prosess for sletting.

Du kan se listen over «informasjonskapsler fra tredjeparter» på DanCenters nettsted ved å bruke «Cookiebot»-funksjonen, som er tilgjengelig på DanCenters nettsted.

De fleste nettlesere lar deg slette informasjonskapsler fra harddisken, blokkere alle informasjonskapsler eller motta et varsel før en informasjonskapsel lagres. Du må være oppmerksom på at i slike tilfeller kan du ikke bruke tjenester og funksjoner fordi de krever informasjonskapsler for å huske valgene du gjør. Vi håper du vil tillate informasjonskapslene vi oppretter, ettersom de hjelper oss med å forbedre DanCenter.

Du har alltid muligheten til å slette informasjonskapsler som er lagret på datamaskinen din.

Ved å bruke DanCenters nettsted samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler i henhold til det som er beskrevet. Hvis du ikke lenger ønsker å samtykke til bruk av informasjonskapsler, velger du bort informasjonskapslene ved å endre innstillingene i nettleseren din.

Når du har samtykket i opprettelsen av informasjonskapsler, som blant annet brukes for markedsføringsformål, for eksempel for å vise personlig tilpassede annonser, kan du trekke tilbake samtykket ditt via innstillingene i nettleseren din (du finner mer informasjon i vårt varsel om informasjonskapsler og punkt 4 nedenfor om informasjonskapsler). Når informasjonskapsler har blitt installert, kan du slette dem. Vær oppmerksom på at noen av nettsidens funksjoner ikke lenger vil fungere som de skal.

Du kan lese mer om DanCenters bruk av informasjonskapsler, herunder hvilke informasjonskapsler som opprettes, formålet med informasjonskapslene og lagringsperiode i vårt varsel om informasjonskapsler på nettstedet vårt.


5. Lagringsperiode

Vi lagrer opplysningene dine så lenge det er nødvendig for tidligere nevnte formål, eller for å oppfylle lovfestede krav til lagring og andre lovfestede forpliktelser. Denne personvernerklæringen angir de ulike lagringsperiodene DanCenter bruker. Etter utløpet av en lagringsperiode for et bestemt formål sletter eller anonymiserer vi de av personopplysningene dine som gjelder det formålet.

Vær oppmerksom på at sletting av personopplysninger som er samlet inn for et bestemt formål, ikke nødvendigvis betyr at vi har slettet alle personopplysningene vi har samlet inn om deg. Vi kan fortsatt ha en berettiget interesse av og et rettslig grunnlag for å behandle en del av personopplysningene dine, herunder, men ikke begrenset til, lagring for oppfyllelse av krav til bokføring eller lignende rettslige forpliktelser. Vi vil også fortsette å behandle personopplysningene dine hvis du samtykket i slik behandling.



6. Tredjeparter

Vi deler bare personopplysningene dine med tredjeparter når det er nødvendig:
De fleste av disse tredjepartene er databehandlere og bruker bare personopplysningene dine til fordel for DanCenter. Disse partene er hovedsakelig etablert i Danmark eller i EU. Flere leverandører av IT-tjenester er basert utenfor EU eller har tilgang til personopplysninger fra områder utenfor EU. Dette omfatter: Jira (USA). DanCenter utleverer bare personopplysninger til parter som har garantert at de har truffet nødvendige tiltak for å beskytte opplysningene på tilstrekkelig måte. En behandlingsavtale, som inngås med databehandlerne, regulerer blant annet disse tredjepartenes fortrolige behandling av og sikkerhet knyttet til personopplysningene dine. I den grad parter fra, eller med tilgang fra, utsiden av EU er involvert, og landet det gjelder, ikke har et tilstrekkelig nivå for vern av personopplysninger, er DanCenters overføring av personopplysninger underlagt inngåelse av en avtale i samsvar med standardbestemmelser godkjent av Kommisjonen, eller DanCenter må på annen måte sørge for at tilstrekkelige tiltak brukes.

Det kan også forekomme situasjoner der DanCenter overfører personopplysninger til en tredjepart eller på annen måte gir en tredjepart tilgang til slike personopplysninger, men der tredjeparten ikke vil anses som en databehandler for DanCenter (f.eks. leverandører av rengjørings- og vedlikeholdstjenester eller lignende leverandører når databehandling ikke er hovedtjenesten). Ved bruk av slike tjenesteleverandører skal DanCenter treffe alle rimelige tiltak for å sikre at tjenesteleverandørene behandler personopplysninger som de eventuelt får tilgang til, på en fortrolig og sikker måte.

DanCenter kan overføre personopplysninger eller gi tilgang til personopplysninger hvis en kompetent offentlig myndighet anmoder om det gjennom en rettskjennelse eller det foreligger en annen rettslig forpliktelse. I slike tilfeller er ikke DanCenter behandlingsansvarlig eller ansvarlig for den offentlige myndighetens behandling av personopplysningene, og DanCenter fraskriver seg ethvert erstatningsansvar i forbindelse med DanCenters overholdelse av en anmodning fra en kompetent offentlig myndighet.


7. Sikkerhet

DanCenter tar sikkerheten til personopplysningene dine på alvor. DanCenter har derfor tatt i bruk tilstrekkelige tekniske og organisatoriske tiltak for å beskytte personopplysningene dine mot uautorisert tilgang eller annen uønsket tilgang. Du kan se dette ved hjelp av hengelåsene som vises nederst (eller øverst) i nettleseren når du legger inn en bestilling. DanCenters ansatte eller tredjeparter som DanCenter benytter seg av, vil på samme måte bare få tilgang til personopplysninger som er nødvendig for at de skal utføre forpliktelsene sine.

Vi kjører regelmessig automatiske sikkerhetsskanninger på nettsiden og appen vår, og vi beskytter systemene våre mot skadelig programvare, virus, kryptovare og hackerprogramvare.


8. Dine rettigheter med hensyn til personopplysningene dine (for «registrerte», dvs. kunder og brukere)

Registrerte har bestemte rettigheter i henhold til Generell personvernforordning («GDPR»).

Du har for eksempel rett til innsyn i og til å endre eller få en tredjepart til å endre opplysningene dine, slik disse er registrert hos DanCenter, hvis opplysningene er uriktige eller ufullstendige. Du bør også endre dine opplysninger som er lagret i kontoen din, hvis de endres underveis. Hvis bestemte forhold gjør seg gjeldende, har du også rett til å få personopplysningene dine slettet eller behandlingen av dem begrenset av DanCenter, og til å be DanCenter om å gi personopplysningene dine enten til deg eller til en tredjepart. Hvis du allerede har lagt inn en bestilling hos DanCenter, kan du se opplysningene dine ved å klikke på lenken du har mottatt sammen med bestillingsinformasjonen din. Hvis du ønsker å gjøre endringer i personopplysningene dine, må du ta kontakt med salgsavdelingen vår på e-post eller telefon. Hvis det er nødvendig, kan DanCenter sende deg en skriftlig kopi av dine opplysninger:

Kort fortalt, omfatter rettighetene dine:
Vær oppmerksom på at den registrertes rettigheter bare vil oppfylles individuelt av DanCenter i tilfeller der DanCenter anses å være behandlingsansvarlig. I situasjoner der DanCenter anses å være databehandler, må de registrertes rettigheter oppfylles av den behandlingsansvarlige.


9. Kontakte DanCenter

For å utøve dine rettigheter når det gjelder personopplysninger, ta kontakt med DanCenters personvernrådgiver via e-post privacy@dancenter.com.

Vær oppmerksom på at vi for å sikre at vi ikke sender personopplysningene dine til uautoriserte personer eller enheter, kan deg om å bekrefte identiteten din, f.eks. ved å levere en kopi av passet ditt, ved å bekrefte via NemID eller lignende sikker bekreftelsesmetode.

Du kan også kontakte oss helt uforpliktende hvis du har andre spørsmål om vår bruk av personopplysningene dine, denne personvernerklæringen eller andre saker knyttet til våre tjenester eller dette nettstedet. Spørsmål eller kommentarer behandles fortrolig og profesjonelt, og besvares så raskt som mulig.

Hvis du har klager om hvordan DanCenter behandler personopplysningene dine, kan du også kontakte det danske personverntilsynet.

Kontaktinformasjon for det danske datatilsynet er:

Datatilsynet
Borgergade 28, 5
DK-1300 Copenhagen K
T: (0045) 3319 3200
F: (0045) 3319 3218
E-mail: dt@datatilsynet.dk


DanCenter kan til enhver tid oppdatere denne personvernerklæringen. Den nyeste versjonen av denne personvernerklæringen vil alltid være tilgjengelig på DanCenters nettsted. Hvis vi har din e-postadresse, kan vi informere deg på e-post hvis vi gjør vesentlige endringer.


København 23. mai 2018.