Kontakt
Søk
Eier login
Ejer login
Bli utleier
 

Senja - Troms i Norge — Lei hytte hos DanCenter

 
Søk område: Senja - Troms
Ankomst og dager
Personer
Søket ditt fant 7 ferieboliger.
Søk på kartet

Senja - Troms i Norge — Lei hytte hos DanCenter

Lei en hytte til din neste ferie med DanCenter Hytteutleie.

Bruk vår smarte søkefunksjon nedenfor til å finne en ledig hytte i nettopp det området du ønsker. Du kan også filtrere søket, og velge om hytten for eksempel skal ha sjøutsikt, svømmebasseng, oppvaskmaskin, internett osv.
Les mer om Senja - Troms
Gjesters vurdering av hus, Senja - Troms: 4.1 av 5.0 fra totalt 46 anmeldelser.

Feriehusområder Senja - Troms

7 hytter for Senja - Troms

Feriehus i TorskenHusnr: 39517Torsken10 personer,  130 m²40 m til kyst.Feriehus i TorskenHusnr: 4134Torsken8 personer,  100 m²100 m til kyst.Feriehus i TranøyHusnr: 42885Tranøy4 personer,  85 m²100 m til kyst.Feriehus i BergHusnr: 54719Berg6 personer,  130 m²50 m til kyst.Feriehus i TranøyHusnr: 9590Tranøy8 personer,  129 m²100 m til kyst.Feriehus i TranøyHusnr: 30452Tranøy7 personer,  95 m²100 m til kyst.

Eventyrøya

Velkommen til eventyrøya Senja - et paradis for deg som ønsker storslagen natur og rike fiskemuligheter. Senja er kjent for sine store kontraster. Mens øyas østside er skogkledt og frodig, er øyas vestside preget av å være formet av storhavet gjennom årtusener. Her er høye, forrevne fjell som stuper i havet, idylliske viker og sandstrender og små fiskevær hvor husene klamer seg til fjellfoten. I de lyse vår og sommernetter når midnattsola bader hele landskapet i sitt rødlige skjær, ja da er dette et av de vakreste og mest storslagne steder du kan oppleve - selve eventyret. Senja har broforbindelse til fastlandet. Velkommen til Senja!

Ro, ro til fiskeskjær

Gjennom generasjoner har menneskene her ute levd av fiske på havet i kombinasjon med et lite gårdsbruk. Tidligere lå fiskeværene ute på de mange små øyene i havet utenfor Senja. Med små fiskebåter var det viktig for fiskerne å være så nært fiskefeltene som mulig. På 1900-tallet kom de større fiskebåtene med motor som gjorde det mulig å flytte fiskeværene til selve Senja. Men besøker du øyene Holmen og Svellingen, vil de se mange forminner fra den tid fiskeværene lå her.

Havet utenfor Senja er et av Norges mest fiskerike. Her ligger de kjente fiskefeltene Malangsgrunnen og Svensgrunnen. Spesielt vinterstid er her mange fiskebåter som deltar i skreifisket som gir stor aktivitet i fiskeværene Gryllefjord, Senjahopen og Husøy. Men også sommerstid er her rikt fiske. – her er storhavet og storfisken for deg som liker store utfordringer! Havområdet utenfor Senja er også kjent for sitt rike kveitefiske. Kanskje får du storfisken på kroken her oppe?

For deg som liker ferskvannsfiske eller laksefiske i elver, vil du finne mange muligheter på øya. Her er mange fiskevann og elver med oppgang av laks, sjøørret og sjørøye. Mest kjent er Lakselva og Lysbotnvassdraget på øyas østside. Her kan du fiske mot innløsning av fiskekort. Men det er flere fiskerike vann og elver i området også. Og for deg som ønker å vandre i praktfull natur, anbefales Ånderdalen nasjonalpark.

Les mer om fiskeartene i Nord-Norge

Kveitemuseum og akvarium

I det gamle fiskeværet Skrolsvik lengst sør på Senja er et eget kveitemuseum hvor gamle fiskeredskaper fra kveitefiske og foto av kjempekveiter som er fisket kan studeres på nært hold. I et akvarium kan du studere levende steinbit, torsk og kveite på nært hold og se noe av det rike fiskelivet som finnes i sjøen der du fisker. Kanskje du selv får en kjempekveite på kroken når du er på fisketur her oppe?

Hvalsafari og raketter

Mellom Gryllefjord og Andenes går bilferge sommertid flere ganger daglig. Parker bilen i Gryllefjord, dra over til Andenes og opplev et av Norges største fiskevær. På Andenes arrangeres også hvalsafari med store båter som går ut på det åpne havet hvor de store hvalene kan oppleves på nært hold – en spennende opplevelse for hele familien som vil bli husket i årevis. Andenes er kontrastenes "land", her er en fantastisk nord-norsk natur, et tradisjonelt fiskevær og Europas eneste rakettutskytningsbase. Denne basen er med i EU`s romforskningssatsing. Besøk det gamle fiskeværet og opplev stemningen fra den gang folkene her oppe rodde fiske på fiskefeltene utenfor her og bodde flere måneder tett i tett i små rorbuer.

Tromsø

Bilferge går også sommerstid mellom Botnhamn til Brendsholmen. Her kan du ta dagsturer med bil til ishavsbyen Tromsø med mange forretninger, spisesteder og turistattraksjoner. Opp gjennom tidene har byen vært utgangspunkt for mange polarekspedisjoner. Tromsø kalles Nordens Paris - ikke uten grunn. Her ligger utestedene på rekke og rad og stemningen er nesten "fransk". Ishavskatedralen er Tromsø`s vakre landemerke der den troner i det flotte nord-norske landskapet.

Polarzoo

Kjører du innlandsveien fra Senja til Tromsø, anbefaler vi deg å dra innom dyrehagen Polarzoo. Her kan ville arktiske dyr som bjørn, ulv, gaupe og reinsdyr studeres på nært hold. En fin opplevelse – fo alle.

Trollet i Senja

Senja kan ikke bare tilby opplevelser for fiske- og naturinterresserte, men mange spennende opplevelser for barna også. Her er noen smakebiter: Trollet i Senja har de fleste hørt om. Dette er verdens høyeste troll, og en tur hit gir gode minner hos barna. Med en høyde på 17,96 meter i sittende stilling og med sine 125.000 kg er det litt av et skue. Inne i Senjatrollets mage er det en hel eventyr-verden fordelt på to fulle etasjer. Opplevelser for alle bygget på gamle sagn.

Flere opplvelser for barn

På Senja Fjordhestgård kan både voksne og barn få seg en ridetur på flotte fjordinger. Kveite-museet og akvariet i Skrolsvik er spennende for barna: Steinbit, kveite og torsk i samme akvarium, det kan fort bli skummelt å se en steinbit på nært hold!