Kontakt
Søk
Eier login
Ejer login
Bli utleier
 

Feriehus: Fræna

Feriehus: Fræna, Møre & Romsdal, Nordlige Fjord-Norge, Norge

Ferieboligfasiliteter

8
5
126m²
nei
ja
nei
Inkl.
150 m
 
Fiskehus+: Maks. 2 km til fiske. Båt/motor min 17 fot/25 HK til leie eller inkl., Ekkolodd, Kartplotter/GPS, Fryser min. 200 liter. Overdekket sløyebenk for fisk med lys og vann.
 
Maks 10 kg fisk/pers.
 
Båt kan leies
 
Det er utsikt over vann (kyst, sjø, fjord eller vann)
 
Energivennlige tiltak (jordvarme, solenergi eller varmepumpe)
 
Peis/vedovn
 
Norsk TV: NRK og TV2.
 
2 bad
 
Vaskemaskin
 
Oppvaskmaskin
 
Bygget 1942, renovert i 2000
 
6,0 km til restaurant
 
6,0 km til dagligvarebutikk
 
150 m til sjøfiske
 
6,0 km til fiskevann
 
4,0 km til fiske i elv
Husnr. 64441
Huskategori: ★★★
Askeladden 500, 17 feet/ Mercury 25 HP
Askeladden 500, 17 feet/ Mercury 25 HP
Øien 620F 21 feet/Suzuki, 50 HP
Øien 620F 21 feet/Suzuki, 50 HP
Øien 620F 21 feet/Suzuki, 50 HP
Silver Viking 17 feet/Tohatsu 30 HP

Booking av huset

Booking av huset

Uke ManTirsOnsTorsFreLørSøn
27293012345
286789101112
2913141516171819
3020212223242526
31272829303112
Mulig ankomstdato
Valgt periode
Ledig dato
Ikke ledig
Bookingen din

Husbeskrivelse

ALAltan/balkong
BBad
DBod
EInngang
KKjøkken
OOppholdsstue
Pr.Privat
ST1. etasje
TETerrasse
VSoverom
1 Oppholdsstue: 30 m², vedovn, radio, DVD, gratis trådløst internett, TV
5 Soverom: 2 senger, 1 dobbeltseng, 1 dobbeltseng, 2 senger, 2 senger, barneseng
Kjøkken: høy stol, el-komf., kjøleskap m/fryseboks, fryser 200 - 249 l, mikro, kjøkkenvifte, oppvaskmask., vaskemask., kaffetrakter
Bad/WC: WC, håndvask
Bad/WC: håndvask, badekar, dusj, gulvvarme
Aktiviteter: dart, fotballmål
Og: terrasse, el-varme, luft-luft varmepumpe, utegrill, kupert tomt 4000 m², blandet møblering, utsikt over vann, røykfritt hus
Kan leies: Båt 17 Fot m/motor 25 HK NOK 3000 (Dep. NOK 2000), GPS 1stk, Kartplotter/GPS 1stk, Ekkolodd/Fishfinder 1stk, Båt 17 Fot m/motor 30 HK NOK 3200 (Dep. NOK 2000), GPS 1stk, Kartplotter/GPS 1stk, Ekkolodd/Fishfinder 1stk, Båt 21 Fot m/motor 50 HK NOK 4400 (Dep. NOK 2000)
og: Flytevest (60-90kg) 3stk, Flytevest (+90kg) 3stk
Depositum: NOK 1500

Om ferieboligen

Dette er stedet for de som søker stillhet og naturopplevelser i nærheten av feriehuset og gode fiskemuligheter.

Feriehuset er velegnet til 8 voksne personer og 2 barn/ungdommer, og ble modernisert i år 2000. I stuen er det en peisovn og det er utsikt mot innhegningen til hestene. I tilknytning til kjøkkenet er det en matbod som kan brukes til å lagre matvarer som ikke må stå i kjøleskap. Soverommet i første etasjen har 2 enkeltsenger. I andre etasjen er det fire soverom, to av disse har dobbeltsenger mens det er enkeltsenger på de andre soverommene. Stuen i andre etasje har god utsikt utover mot Hustadvika. Fra gangen i andre etasje kan en gå ut på altanen (9,5 kvm). Utenfor feriehuset er det 2 terrasser på til sammen 26 kvm.

Feriehuset ligger på et småbruk i bygda Vikan. Her er det sauer, geit, høns, hane og hester, som er med på å skape trivsel på gårdstunet. Her kan du spille badminton, dart, fotball og crocket ved feriehuset. 150 m fra feriehuset er det mulighet for å bade på langgrunn strand. Mellom feriehuset og fjellene er det store myrområder og skoger der man kan observere ørn, orrfugl, rev, oter og hjort. I april måned er det mulig å observere orrfugllek i nærområdet. Går man litt opp i høyden får man oppleve den fantastiske utsikten ut over havet. Huseier har flere sykler (for ungdom/voksne) som kan leies for 200 NOK pr uke. Se foto. I Gaustadvågen er det et vadeområde for fugl som er fredet, dette er et yndet område for fugletittere. På Atlanterhavsveien, ca 20 km fra feriehuset er det egne fiskebroer for den som ønsker å prøve fiskelykken fra Atlanterhavsveien. Og på Farstadsanden, ca 10 km unna, kan en finne gode bølger for surfing og kiting. Nærmeste kjøpmann og restaurant er i Bud, 6 km fra feriehuset. Huseier er nærmeste nabo og bor 35 m fra feriehuset. I elva Ruggå, 1 km fra feriehuset, er det mulig å fiske etter sjøørret og laks. Husk fiskekort.

Fileteringsplass med lys og vann er i eget rom i feriehusets kjeller.950 m fra feriehuset ligger båtene som er til leie ved flytebryggen. For oppbevaring av fiskeutstyret (fiskestenger m.m.) kan man låse dette inne i et naust i nærheten av flytebryggen.

For lasting/lossing av fiskeutstyr kan bryggen brukes.

Båter til leie:

  • 1x 17 fots Askeladden 500 med 25 HK Mercury, GPS/ekkolodd/kartplotter. Båter til leie på forespørsel:

  • 1x 17 fots Silver Viking med 30 HK Tohatsu 4-taktsmotor, GPS/ekkolodd/kartplotter,

  • 1x Øien 620 F 21 fot med 50 HK Suzuki 4-taktsmotor, GPS/ekkolodd/kartplotter.

Om området

Om Fræna

Romsdalen og Trollveggen

Romsdalen (de siste 30 km langs E136 før Åndalsnes) er lang og smal med høye majestetiske fjell på hver side. Trollveggen er Europas høyeste loddrette overhengende fjellvegg på hele 1000 m. Det var i Romsdalsalpene at klatresporten startet i Skandinavia.

Trollstigen og Stigefossen

I de bratte fjellsidene, en avstikker fra Åndalsnes (på RV63), gjør veien Trollstigen 11 svinger oppover til Stigrøra (858 m.o.h). Noen steder er veien hugd inn i fjellet, andre steder er den bygd opp med steinmurer. Veien krysser fossen Stigefossen med en imponerende natursteinsbro. Trollstigen er en av Norges mest besøkte turistattraksjoner. Åpent vanligvis fra mai/juni.

Molde - Moldepanoramaet

Ta turen til Molde - jazzen og rosenes by, og turen videre til utsiktspunktet Varden (407 m.o.h) hvor man kan beskue Molde by, fjorden med holmene og Moldepanoramaet med 222 delvis snøkledde fjelltopper.

Mardalsfossen og Aursjøveien

Ved Eikesdal ligger Nord-Europas høyeste og verdens 4. høyeste frie fossefall på 297 m, mens hele fossen er på 655 m. Imponerende syn i vannføringssesongen, fra 20.6-20.8. hvert år. Fra Finnset i Eikesdal, innenfor Eikesdalsvatnet, går det en smal svingete vei opp lia og fortsetter innover mot demningen ved Aursjøen (862 m.o.h) og videre ned Litledalen til Sunndalsøra. Flotte naturopplevelser, mange ørretvann og et godt utgangspunkt for turer i fjellet. Bomvei, åpner medio juni. Som opplevelse på høyde med Geiranger og Trollstigen, men veien er noe bratt og smal.

Spennende, levende fiskevær

Her i Møre og Romsdal har menneskene i uminnelige tider levd av fiske. En del av disse gamle fiskeværene er godt bevart og kan i dag by på yrende liv, museer og koselige spisesteder. Her kan en drømme seg tilbake til fortiden og nesten kjenne lukten av saltfisken og høre alle skutene stemne inn fjorden. Ona (nås med bilferje fra Småge eller Finnøy), Bjørnsund (passasjerbåt fra Harøysund), Bud (46 km utenfor Molde), Grip (passasjerbåt fra sentrum av Kristiansund) og Veidholmen (Norges største fiskevær sør for Lofoten, med 250 innbyggere) ytterst på Smøla er fem slike levende fiskevær.

Atlanterhavsveien mellom Vevang/Eide og Kårvåg/Averøy.

Atlanterhavsveien blir kalt for Kystens Trollstige (på Rv64), der den slynger seg med broer fra holme til holme, og over øyer og land. I fin sol og godt vær er det flott å oppleve havet her ute, men det er en enda mer spesiell opplevelse å være der ute i storm og kuling, kjenne sjøsprøyten i ansiktet, og vinden ruske i kroppen. Den ene broen er tilrettelagt for stangfiske med flanker på utsiden av kjørebanen. Her er det alltid fullt av sportsfiskere som haler inn fisk. På en av øyene er det bygd en rullestolvennlig hengende vei i aluminium, en flott turopplevelse for alle!

Les mer om fiskeartene i Nordlige Fjord-Norge

Ball- og operabyen Kristiansund. Verdens eldste transportselskap Sundbåtene, etablert i 1876, tar deg rundt med passasjerbåten på 20 minutter til de fire ulike øyene/landene/bydelene Kristiansund består av, Innlandet, Kirkelandet, Nordlandet og Gomalandet. I dag nås de også med bil. Kristiansund er også kalt for Ballsund pga matretten blandaball. Kjent for klippfiskproduksjonen som byen er tuftet på, med klippfiskmuseum, klippfiskopera, klippfiskfestival og klippfiskrestauranter. Bymiljøet er preget av fiskenostalgi, verneverdig etterkrigsarkitektur, av å være en oljeby og havet som kommer rett inn. Årlig arrangeres det operauke i Kristiansund.

Geiranger og Geirangerfjorden

På UNESCO's liste over natur-/kulturskatter er den verdenskjente Geirangerfjorden, kalt verdens vakreste fjord. Nedover Ørnesvingene (på Rv63) med de 11 skarpe svingene mot Geiranger, mister du nesten pusten av den vakre utsikten og naturen som slår imot deg. Ta ferjen fra vakre Geiranger til Hellesylt, ca. 70 min. Opplev små fraflyttede fjellgårder som henger utover stupene langs fjorden, og flotte fossefall.

Jugendbyen Ålesund og fuglefjellet på Runde

Utsikten over Ålesund fra fjellet Aksla er verdensberømt og Ålesund ligger på UNESCOs liste over verdens vakreste byer. Fra Aksla har man en spektakulær utsikt over byen, Brosundet, de snøkledde Sunnmørsalpene og alle øyene rundt. Noen få kilometer fra Ålesund ligger Atlanterhavsparken, som er et av Nord-Europas største saltvannsakvarier med daglige dykkershow. Norges sydligste fuglefjell på øya Runde byr på et yrende liv av fugler i hekketiden, ligger 38 km utenfor kystbyen Fosnavåg (Rv654).

Om Møre & Romsdal

Romsdalen og Trollveggen

Romsdalen er lang og smal med høye majestetiske fjell på hver side. Trollveggen er Europas høyeste loddrette overhengende fjellvegg på hele 1000 m. Det var i Romsdalsalpene at klatresporten startet i Skandinavia.

Trollstigen og Stigefossen

I de bratte fjellsidene, en avstikker fra Åndalsnes, gjør Trollstigveien 11 svinger oppover til Stigrøra (858 moh). Noen steder er veien hugd inn i fjellet, andre steder er den bygd opp med steinmurer. Veien krysser fossen Stigfossen med en imponerende natursteinsbro. Åpent vanligvis fra mai/juni.

Geiranger og Geirangerfjorden

På UNESCO's liste over natur-/kulturskatter er den verdenskjente Geirangerfjorden, kalt verdens vakreste fjord. Nedover Ørnesvingene med de 11 skarpe svingene mot Geiranger, mister du nesten pusten av den vakre utsikten og naturen som slår i mot deg. Ta ferjen fra vakre Geiranger til Hellesylt, ca. 70 min. Opplev små fraflyttede fjellgårder som henger utover stupene langs fjorden, og flotte fossefall.

Molde - Moldepanoramaet

Ta turen til Molde - jazzen og rosenes by, og turen videre til utsiktspunktet Varden (407 moh) hvor man kan beskue Molde by, fjorden med holmene og Moldepanoramaet med 222 delvis snøkledde fjelltopper.

Jugendbyen Ålesund og Fuglefjellet Runde

Jugendbyen Ålesund byr på et flott og spennende akvarie, der du kan se livet under vann. Du må du også ta turen opp på det fantastiske utsiktspunktet Aksla og nyte synet over byen og øyene rundt. Norges sydligste fuglefjell Runde byr på et yrende liv av fugler i hekketiden.

Spennende, levende fiskevær

Her på Nord-vestlandet har menneskene i uminnelige tider levd av fiske. En del av disse gamle fiskeværene er godt bevart og kan i dag by på yrende liv, museer og koselige spisesteder. Her kan en drømme seg tilbake til fortiden og nesten kjenne lukten av saltafisken og høre alle skutene stemne inn fjorden. Ona og Bjørnsund, Grip og Bud er fire slike levende fiskevær.

Atlanterhavsveien, Kristiansund

Kystens Trollstige, der den slynger seg med broer fra holme, til holme og over øyer og land. I fin sol og godt vær er det flott å oppleve havet her ute, men det er en enda mer spesiell opplevelse å være der ute i storm og kuling, kjenne sjøsprøyten i ansiktet, og vinden ruske i kroppen. Den ene broen er tilrettelagt for stangfiske med flanker på utsiden av kjørebanen. Her er det alltid fullt av sportsfiskere som haler inn fisk.

Les mer om fiskeartene i Nordlige Fjord-Norge