Kontakt
Søk
Eier login
Ejer login
Bli utleier
 

Vestre Slidre i Norge — Lei hytte hos DanCenter

 
Søk område: Vestre Slidre
Ankomst og dager
Personer
Søket ditt fant 1 feriebolig

Vestre Slidre i Norge — Lei hytte hos DanCenter

Lei en hytte til din neste ferie med DanCenter Hytteutleie.

Bruk vår smarte søkefunksjon nedenfor til å finne en ledig hytte i nettopp det området du ønsker. Du kan også filtrere søket, og velge om hytten for eksempel skal ha sjøutsikt, svømmebasseng, oppvaskmaskin, internett osv.
Les mer om Vestre Slidre

1 feriebolig for Vestre Slidre

Feriehus i Vestre SlidreHusnr: 43883Vestre Slidre5 personer,  60 m²200 m til kyst.

SOMMER I VALDRES: Valdres gir deg valgmulighetene, enten du ønsker en aktiv ferie eller noen avslappende dager! Åpne besøksgårder med mulighet for rideturer, hundekjøring og kosing med dyr - er populært for hele familien. Det samme er alle de fartsfyllte aktivitetene på Beitostølen, med både bob-bane, bilbane, gyrotrampoline og sykkelpark. Vakre Valdresfjell og spennende Jotunheimen gir deg de gode vandre- og fjellturene. Bestig en topp eller ta en rolig tur i vennlig terreng. Valdres er også et av landets beste områder for sykkelturer. Her er milevis med gode sykkelveier og stier, både merka og umerka. Sykle korte turer, lange turer eller kanskje flerdags turer med overnatting.

Fiske: Drømmer du om å fange storfisken, er det også mulig i Valdres. Fjellvann, bekker og elver gir deg muligheten til å fiske med både flue, mark, spinner, sluk og oter. I Valdres er det over 3000 vann og innsjøer og et utall idylliske elver og bekker. Egne fiskekort selges for mer enn 100 fiskeområder. Rundt 70 små og store vann og elver er samlet under felleskortet "Fisking i Valdres". I Vestre og Øystre Slidre statsallmenning er det gratis stangfiske for barn og unge t.o.m. 20 år, ellers er aldersgrensen 16 år. Ørret dominerer, men abbor, sik og røye finnes også. Gjedde kan du fiske i Begna, nedenfor Eid Kraftverk.

Les mer om fiskeartene i Øst-Norge

Gårds- og stølsturisme i Valdres: Ingen andre steder i hele Norge finner du like mange støler/sætre i drift som du gjør i Valdres. Omtrent 230 levende støler/sætre med kuer, kalver, høner, sauer, geiter og ikke minst budeier, bidrar til at din fjelltur blir en enda bedre opplevelse. Du kan også prøve deg på hundekjøring med hjulslede eller være med på korte eller lengre rideturer på hest i Valdres og Jotunheimen.

Beitostølen sommerpark: Beitostølen sommerpark ligger i bunnen av skibakkene i Beitostølen sentrum. Her finner du fartsfylte aktiviteter for hele familien hele sommeren. I sommerparken finner du bl.a.: - Norges eneste bilbane i sitt slag, - Norges første bob-bane i slalåmbakke, - Gyrotrampoline, - Sandkasse for de minste, - Bike Park, samt Mini Bike Park for de minste, - Stolheis - for sykler, fotturer eller turen i seg selv Trollenes kongerike, Beitostølen: Et fantastisk innendørs eventyrland på 2000 kvm fylt med Troll og Nisser! Når man går gjennom dørene til Trollenes Kongerike er det som å komme inn i en helt annen verden. Her får du oppleve Troll og Nisser i de mest fantastiske kulisser inspirert av blant annet fortellinger fra Asbjørnsen og Moe´s norske folkeeventyr. I Trollenes Kongerike vil du se flere hundre mekaniske troll og nisser i de mest fantastiske kulisser, fra svært romantiske til de mest hårreisende miljøer, dette vil gi de besøkende en opplevelse utenom det vanlige. Gjennom Trollenes Kongerike kan man selv starte flere av de mekaniske kulissene, og ikke minst festen i Dovregubbens hall, hvor den store fjellveggen langsomt åpner seg og du ser inn hallen hvor alle hofftroll, nisser og haugafolk sitter til bords med Dovregubben, dette er et syn.

Naturattraksjoner og nasjonalparker i Valdres: Ville fossefall og stille elver, høy fjell og dype daler, stølslandskap og nasjonalparker - vakre og varierte Valdres gir deg det naturlige mangfoldet. Vassfaret, Jotunheimen Nasjonalpark og Langsua Nasjonalpark er noen av naturattraksjonene i Valdres.

Jotunheimen Nasjonalpark: Jotunheimen Nasjonalpark er et paradis for vandring - både for store og små fotturister. Velg mellom dagsetapper eller flerdagsturer. Her ligger de høyeste fjellene i Nord-Europa. Norges høyeste fjell, Galdhøpiggen, er 2 469 m, mens Glittertind, med sin iskappe på toppen, kun er noen meter lavere. Jotunheimen Nasjonalpark er preget av majestetiske fjell og isbreer. De villeste og spisseste tindene ligger i Hurrungene. De harde, seige bergartene ble dannet under stort trykk langt nede i jordskorpen for millioner av år siden og har senere blitt presset opp til overflaten og dannet dagens fjellområde. Nasjonalparken har flere store innsjøer, med Gjende som den største. Tilførslen av slamholdig brevann gir Gjende en vakker, smaragdgrønn farge på sensommeren. Det djupblå Bessvatn ligger like ved. Mellom de to vannene går det en merket sti over den smale Besseggen – en av de mest besøkte attraksjonane i den norske fjellheimen.

Langsua Nasjonalpark: Norges minste nasjonalpark, Ormtjernkampen nasjonalpark, ble utvidet sommeren 2011 og har fått navnet Langsua nasjonalpark. Det er også opprettet fire landskapsvernområder og seks naturreservater i tilknytning til den nye nasjonalparken. Det er knyttet store naturverdier til myr og vårmark, gammel fjellbarskog og rik fjellbjørkeskog. Ormtjernkampen er et urskogsområde der planter og dyr får utvikle seg fritt. Langsua nasjonalpark, landskapsvernområdene og naturreservatene er viktig for mange utryddingstrua arter, bl.a. plantene skjeggklokke og finnmarksstarr. Myr- og våtmarksområdene har en viktig funksjon for myrhauk, fjellmyrløper og dobbeltbekkasin. Gaupe og jerv yngler og lever i nasjonalparken, mens ulv og bjørn forekommer som streifdyr. Innenfor verneområdene finnes historisk spennende feplasser som fortsatt er i bruk. Jordbruk, skogbruk er de klart viktigste næringsinteressene. Området representere et særegent stølsmiljø og innehar mange kulturspor. Det er viktige beiteressurser i området og flere aktive støler med mjølkedrift. Fram Tamreinlag har ca 3000 rein på vinterbeite her. Området er godt egnet for naturopplevelser som jakt, fiske, fotturer og skiturer. Enkelte skiløyper kjøres opp vinterstid, på sommeren er det flere merkede og umerkede stier. Det er også en egen løype for hundekjøring og ridning skjer flere steder i området.

Vassfaret: Vassfaret og Vidalen er skog- og fjelldaler mellom Hallingdal og Valdres, typiske for det indre østland. Området har i mange hundre år vært nyttet til skog- og jordbruk, beite, jakt, fiske og friluftsliv. Funn viser at det har vært virksomhet i Vassfaret siden før Svartedauen (1349). Det var fast bosetning fra midten av 1700- tallet til 1921. Rundt 20-30 setre har vært i bruk, og det finnes rester etter 12 gårdsbruk og boplasser. Bjørke, Vassfarplassen og Olsonheimen er de best kjente. Skogsdrift har pågått i mer enn 300 år. Vassfaret kan nytes i langsomme, dype åndedrag. Du kan puste inn stillheten, lytte til vinden som hvisker i trærne, lyden av dine egne føtter mot marken. Eller – Vassfaret kan nytes i heftige åndedrag, med høy puls – på sykkel, på ski, med joggesko… Det er rom for å følge innskytelser. Det er rom for stillhet. Det er rom for spenning, intensitet – opplevelse i vakker natur. Du kan vandre gjennom Vassfaret, og se for deg hvordan det var – for menneskene som levde her. Eller du kan finne igjen et gammelt bjørnehi, eller padle fra vann til vann – eller du kan bare være. Du kan oppleve Vassfaret på guidede turer. Eller du kan oppleve Vassfaret på egen hånd. Dalen ligger der – åpen, tilgjengelig – for og nytes.

VINTER I VALDRES: Valdres er et vintereventyr med mange muligheter både med og uten ski på beina! Langrennsløyper, alpintsentre og terrengparker i Valdres: Valdres er en av Norge mest attraktive langrennsdestinasjoner. Her finner du mer enn 1 000 km preparerte skiløyper; løyper for store og små, både i høyfjellet og i skogsterreng. Her finnes også over 50 alpine nedfarter, gode kitemuligheter, toppturer, isfisking og kanefart , dette er bare noen av de mange opplevelsene som venter deg i Valdres. Alle skisenterne tilbyr skiinstruksjon, skiutleie, varmestue, barneskiheis, barnebakker og lekeområder. For de aller tøffeste er det gode muligheter for off-piste kjøring og toppturer med guide, spesielt i de nordligste områdene. Du kan leie både langrennski, pulker, alpin- og telemarkski, snowboard og det meste annet av skiutstyr i Valdres, Beitostølen og Filefjell. Trenger du litt instruksjon, finner du også skiskoler både for alpint og langrenn. Andre vinter-aktiviteter du kan oppleve i Valdres er kanefart, snøscooter, trugeturer og mye mer.