Kontakt
Søk
Eier login
Ejer login
Bli utleier
 

Feriehus: Åseral

Feriehus: Åseral, Sørlandet, Norge

Ferieboligfasiliteter

8
4
125m²
nei
nei
100 m
 
Boblebad
 
Sauna
 
Peis/vedovn
 
Norsk TV: NRK og TV2.
 
2 bad
 
Vaskemaskin
 
Oppvaskmaskin
 
Bygget 2011
 
27 km til restaurant
 
1,0 km til dagligvarebutikk
 
98 km til sjø/kyst
 
100 m til fiskevann
Gratis avbestilling
Gratis avbestilling inntil 35 dager før ankomst i perioden 9/1-2021 til 7/1-2022
Husnr. 09693
Huskategori: ★★★

Booking av huset

Booking av huset

Uke ManTirsOnsTorsFreLørSøn
5328293031123
145678910
211121314151617
318192021222324
425262728293031
Mulig ankomstdato
Valgt periode
Ledig dato
Ikke ledig
Bookingen din

Husbeskrivelse

1 Oppholdsstue: Vedovn, DVD, TV, parabol
4 Soverom: 1 dobbeltseng, 2 køyer, 1 dobbeltseng, 2 senger
Kjøkkenavd.: El-komf., kjøleskap, fryser 1 - 59 l, mikro, kjøkkenvifte, oppvaskmask., kaffetrakter
Bad/WC: WC, håndvask, steamdusj, gulvvarme, sauna
Bad/WC: Vaskemask., WC, håndvask, dusjkabinett
Og: Terrasse, overd. terrasse, utendørs boblebad, el-varme, utegrill, naturtomt 500 m², blandet møblering, hytteområde, røykfritt hus

Om ferieboligen

Innholdsrik og familievennlig feriehus, med deilig utendørs yacuzzi på terassen.

Sauna og massasjedusj sikrer deg en herlig opplevelse til en vellykket og avslappende ferie.

Når vi entrer hytten vil du finne stue med Tv. Salong etc inn til høyre. Kjøkken med alt nødvendig utstyr til selvhusholdning. Fra stuen går vi ut i gangen og her finner vi bad nr. 1 med dusj og badstue. Bad nr. 2 har dusj og vaskemaskin. Opp trappen til andre etg. finner vi romslig tv-stue med utgang til liten terrasse. Hytten er bygd slik at 2 bad befinner seg mellom oppholdsrom og soverom.

Romslig flott terrasse med Jacuzzi, her er det deilig å sitte seg ned etter en lang dag på fjellet. Det er ikke andre hytter rett foran denne hytten så der er det god boltreplass til barn.

Det er mange fiskevann på Bortelid, fiskekort inkluderer på prisen. Bortelid har også en liten butikk, her kan du kjøpe dagligvarer, fiskeutstyr og ved til vedovnen og bålpannen til hytten. Bortelid er svært populært sted høst som sommer, om høsten er det mye bær i området. Det er fine turløyper i området. Mulighet til fjellvandring, turorientering, mulighet til sykling mm.

(Fra sesong 2021: Sluttrengjøring kan bestilles direkte ved telefon til kontaktperson Åseral Hytteservice. På grunn av begrenset kapasitet kan det være lurt å bestille dette i god tid.)

Om området

Om Bortelid - Vest-Agder

Bortelid - en naturperle! Bortelid ligger plassert i Åseral Kommune i Vest Agder og er den sydligste porten til den norske fjellheimen, lokalisert i svært attraktive, naturskjønne omgivelser -sommer som vinter. Bortelid ligger 600 - 800 meter over havet og er i dag det 3. største vintersportstedet i Aust- og Vest Agder med ca. 900 hytter og leiligheder, hoteller, restauranter, butikker, bistroer, alpinsenter med 5 skitrekk, 1 av dem for barn. Det er også flere langrennsløyper som blir preparert gjennom hele vinteren, og i tillegg har vi egen skiskytterarena. Vinterstid kjører det skibusser fra kysten hver helg. Alt av fasiliteter ligger samlet i "sentrum" av Bortelid. Bortelid ligger idyllisk til med flotte frilufts- og rekreasjonsområder rett utenfor hytteveggen.

Sommeren på Bortelid har også unike muligheter for naturopplevelser. Det er blandt annet flere kultiverte fiskevann med yrende liv (fiskekort fås kjøpt på stedet).

Det er anlagt flere stier i hytteområdene som er blitt veldig populære, fine bademuligheter med blandt annet "naturens eget badeland" (fossen ned til Juvann med alle sine jettegryter), Her er også gode muligheter for mountainbiking, kanopadling (kan leies på Bortelidseter) osv. Bortelid har det meste når det gjelder friluftsliv. Her er det kun fantasien som setter grenser....

På Bortelid er det en dagligvarebutikk som har åpent hele året. Fiskestenger, fiskekroker og annet er selvsagte varer i denne koselige "landhandelen".

Butikken fungerer også som lokal turistinformasjon hvor du får vite det du trenger for turgåing eller opplysninger om kulturelle og andre aktiviteter som finnes i det tidsrommet du holder ferie.

Alle hyttene til Åsreal Hytteservice tilbyr gjestene sine gratis fiskekort for fiske i alle vannene på Bortelid.

Om sommeren er det selvsagt fjellheimen som turområde med oppmerkede stier innover fjell og dal, også over tregrensen, som er det turfolket elsker. Mange flotte fjellvann hvor man kan sette seg ned og nyte kveldsolen, gå ned og speile seg i vann og fjelltopper. Trenger du ro og hvile og et sted for deg selv, er noen dager i Åseral å anbefale.

Sosteli Jernaldergaard

Sosteli er et av Nordens best bevarte gardsamfunn fra folkevandringstiden. Jernaldergarden ligger 2 km fra Kyrkjebygd sentrum i nydelige omgivelser.

Juvannsdammen

Dette er en av Nord - Europas høgaste dammer - 46 meter. Flott natur og nydelig utsikt. På veg til dammen finnes det en rekke idylliske badeplasser.

Den gamle byvegen

Vegen var nedlagt i 1879, men er delvis lagt til rett for fotturister. Vegen kan du følge fra Kyrkjebygd til Svein og er omlag 20 km lang.

Velkommen til avslappende og oppkvikkende feriedager i Åseral kommune hvor DanCenter har hytter for utleie i hele kommunen. Hytter i standard norsk byggestil og nye hytter med alle fasiliteter. Stedet er sentralt for utflukter i distriktet, da det kun er en 90 minutters kjøretid til Kristiansand ferjeby med forbindelse til Danmark, Sverige og England.

Vinteren på Bortelid

Her oppe på Bortelid er vinteren spesielt fin. Her kan du spenne på deg skiene, snøre sekken og gå lange turer innover i fjellheimen og la stillheten syne inn. Stoppe på et utsiktspunkt og skue ut over fjellheimen, mens du nyter kakao, en god nistepakke og Kvikk Lunch. Eller du kan stå på snowboard eller alpint nedover de fine bakkene, sammen med venner eller familie.

Om Syd Norge/Sørlandet

Ferie på Sørlandet

Skjærgården på Sørlandet består av holmer, små øyer og lune bukter. Et kjennetegn for kyststripen på Sørlandet er karakteristiske hvite små byer slik som; Risør, Tvedestrand, Arendal, Grimstad, Lillesand, Mandal, Farsund og Flekkefjord. Byene er kan kjennes igjen med sine hvitmalte trehus, koselige byer med trange og brosteinslagte gater. Kristiansand er Sørlandets største by og "hovedstad" i landsdelen. Her finner du også den karakteristiske hvite trehusbegyggelsen. Posebyen midt i sentrum av Kristiansand er et tydelig eksempel på at Kristiansand også er en "typisk Sørlandsby" på tross av sin størrelse.

Sørlandet - mer enn sol og skjærgård.

Men Sørlandet er mer enn sol, skjærgård og koselige sørlandsbyer. I landet mellom hav og fjell møter du langstrakte daler og frodige heier. Velpleid kulturlandskap og vidstrakte skog- og heiområder er "Sørlandets hemmeligheter".

Her finner man noen av landets beste lakseelver, stille fjellvann perfekte for kanoturer, fjellturer med flott utsikt, og og ett godt tilbud for aktiviteter. Denne delen av Sørlandet gir en spennende kontrast til ferielivet på kysten. Du bestemmer selv hvor aktiv du vil være i ferien din. Høyt adrenalin i fossestryk, i bølgene og utfor bratte fjell? Eller tyst som i graven i jakten på det ultimate møtet med beveren? Aktivitetsfirmaene på Sørlandet tilbyr blant annet elg- og beversafari, rafting, fjell klatring og kano- og kajakkpadling. Langs kysten og i høyfjellet finner det flere flotte golfbaner.

Kultur og festivaler

Verdensberømte forfattere og kunstnere som Henrik Ibsen, Knut Hamsun og Gustav Vigeland har hatt tilknytning til Sørlandet. En rekke teater- og musikkfestivaler arrangeres hvert år i landsdelen. Kammermusikk-festen i Risør har fått internasjonal anerkjennelse og skilter med musikere i verdensklasse. I galleriene og kunsthåndverksutsalgene finner du alt fra kitsch til provoserende samtidskunst. Mange velrenommerte kunstnere bor og virker i regionen.

Mye for barna:

Sørlandet er barnas landsdel. På Sørlandet kan man finne Kristiansand Dyrepark som består av klatreskog, badeland, lekeland, rafting og "hopp i høyet" og ikke minst eksotiske dyr- nok til å glede de små hele ferien. Kristiansand Dyrepark er en av de mest kjente i Norge, og i tillegg på Sørlandet finnes det mange flere tema- og aktivitetsparker. Sørlandet er barnas landsdel, og det er ikke lange avstander man behøver å bevege seg mellom høydepunktene. Strand og sol på sommeren, men er det slik at solen tar en pause i ferien din, eller du besøker Sørlandet utenom badesesongen - finnes det mange aktiviteter som man kan dyrke uavhengig av været.

Vandring og sykling Sørlandet

Utenom byene og tettsteder er det som regel fine, godt merkede turløyper i vakker natur. Ønsker man større utfordringer, er det stor variasjon av vandreruter i skog og på fjellet.. Kristiansand og Oppland Turistforening har hytter og merkede stier over hele fjellheimen. Mange veier og stier er også ideelle for sykkel. Sykkelrute nr. 3 Kristiansand–Hovden egner seg for hele familien. Den tar deg inn i vakker natur, med severdigheter og aktiviteter langs veien. Fra Flekkefjord til Risør går sykkelrute nr. 1 – forbi hvitmalte sørlandsbyer og naturskjønne områder. Sykkelrutene er godt skiltet, og markert på egne kartfoldere.

Fiske

Langs kysten kan man avgiftsfritt, og det er rik tilgang på torsk, sei, makrell og et mange andre arter. Man kan fiske på egen hånd eller med lokal kjente båtførere.

Les mer om fiskeartene på Sørlandet

Vinter

Fjellet og alpinanleggene er mye nærmere enn de fleste tror. Bare en times kjøring fra Kristiansand sentrum kan man finne skiterreng. Etter noen få timers kjøring opp i Setesdal befinner man seg på Hovden, et av landets mest ettertraktede vintersportssteder drøyt 800 meter over havet. Man finner også anerkjente alpinanlegg i Sirdal, som ligger en kort kjøretur fra Egersund eller Stavanger. Åseral er det nærmeste vinterstedet hvis du reiser fra Kristiansand,kun 1,5 t.i bil omringet av vakker natur – og Brokke ligger på vei mot Hovden. Alle steder tilbyr instruktør og leier ut ski utstyr.