Kontakt
Søk
Eier login
Ejer login
Bli utleier
 

Feriehus: Åseral

Feriehus: Åseral, Sørlandet, Norge

Ferieboligfasiliteter

10
4
100m²
nei
nei
800 m
 
Sauna
 
Peis/vedovn
 
1 bad
 
Bygget 1982
 
28 km til restaurant
 
800 m til dagligvarebutikk
 
100 km til sjø/kyst
 
800 m til fiskevann
 
1,5 km til fiskevann
Husnr. 28899
Huskategori: ★★

Booking av huset

Booking av huset

Uke ManTirsOnsTorsFreLørSøn
27293012345
286789101112
2913141516171819
3020212223242526
31272829303112
Mulig ankomstdato
Valgt periode
Ledig dato
Ikke ledig
Bookingen din

Husbeskrivelse

BBad
DBod
EInngang
KKjøkken
OTOverdekket terrasse
OOppholdsstue
SSauna/badstu
SPSpisestue
TETerrasse
VSoverom
1 Oppholdsstue: 45 m², kombipeis, radio, TV, parabol
4 Soverom: 1 dobbeltseng og 1 køy, 1 dobbeltseng og 1 køy, 2 køyer, 2 køyer
Kjøkkenavd.: Høy stol, el-komf., kjøleskap m/fryseboks, mikro, kjøkkenvifte, kaffetrakter, vaffeljern
Bad/WC: WC, håndvask, dusj, sauna
Og: Terrasse, overd. terrasse, el-varme, utegrill, naturtomt 1000 m², blandet møblering, hytteområde, røykfritt hus

Om ferieboligen

Romslig hytte på en solrik og lun tomt med utsikt ut over den vakre naturen på Bortelid i Åseral. Hytten ligger for seg selv.

Naturen her gir mange muligheter til fine naturopplevelser med godt fiske og bading i fjellvann og i de naturlige småkulpene som ligger litt nord for hytta. Her er virkelig badeopplevelser for både liten og stor.

Mandalselva som ligger noen få mil unna er kjent for sitt gode laksefiske. Området gir alle muligheter til lange turer i uberørt natur, rikt dyreliv og svære vidder hvor man kan ta lange turer i merkede løyper og finne den ro som bare høyfjellet kan gi. Sommeren på fjellet i denne delen av Norge er spesiell ofte med mye sol, lite vind og rikelige anledninger til sopp-og bærplukking. Ønsker man en kombinert fjell og kystferie er det bare ca 1 1/2 time til kysten med bil. Fiskekort er inkludert i husleien.

(Fra sesong 2021: Sluttrengjøring kan bestilles direkte ved telefon til kontaktperson Åseral Hytteservice. På grunn av begrenset kapasitet kan det være lurt å bestille dette i god tid.)

Om området

Om Bortelid - Vest-Agder

Bortelid - en naturperle! Bortelid ligger plassert i Åseral Kommune i Vest Agder og er den sydligste porten til den norske fjellheimen, lokalisert i svært attraktive, naturskjønne omgivelser -sommer som vinter. Bortelid ligger 600 - 800 meter over havet og er i dag det 3. største vintersportstedet i Aust- og Vest Agder med ca. 900 hytter og leiligheder, hoteller, restauranter, butikker, bistroer, alpinsenter med 5 skitrekk, 1 av dem for barn. Det er også flere langrennsløyper som blir preparert gjennom hele vinteren, og i tillegg har vi egen skiskytterarena. Vinterstid kjører det skibusser fra kysten hver helg. Alt av fasiliteter ligger samlet i "sentrum" av Bortelid. Bortelid ligger idyllisk til med flotte frilufts- og rekreasjonsområder rett utenfor hytteveggen.

Sommeren på Bortelid har også unike muligheter for naturopplevelser. Det er blandt annet flere kultiverte fiskevann med yrende liv (fiskekort fås kjøpt på stedet).

Det er anlagt flere stier i hytteområdene som er blitt veldig populære, fine bademuligheter med blandt annet "naturens eget badeland" (fossen ned til Juvann med alle sine jettegryter), Her er også gode muligheter for mountainbiking, kanopadling (kan leies på Bortelidseter) osv. Bortelid har det meste når det gjelder friluftsliv. Her er det kun fantasien som setter grenser....

På Bortelid er det en dagligvarebutikk som har åpent hele året. Fiskestenger, fiskekroker og annet er selvsagte varer i denne koselige "landhandelen".

Butikken fungerer også som lokal turistinformasjon hvor du får vite det du trenger for turgåing eller opplysninger om kulturelle og andre aktiviteter som finnes i det tidsrommet du holder ferie.

Alle hyttene til Åsreal Hytteservice tilbyr gjestene sine gratis fiskekort for fiske i alle vannene på Bortelid.

Om sommeren er det selvsagt fjellheimen som turområde med oppmerkede stier innover fjell og dal, også over tregrensen, som er det turfolket elsker. Mange flotte fjellvann hvor man kan sette seg ned og nyte kveldsolen, gå ned og speile seg i vann og fjelltopper. Trenger du ro og hvile og et sted for deg selv, er noen dager i Åseral å anbefale.

Sosteli Jernaldergaard

Sosteli er et av Nordens best bevarte gardsamfunn fra folkevandringstiden. Jernaldergarden ligger 2 km fra Kyrkjebygd sentrum i nydelige omgivelser.

Juvannsdammen

Dette er en av Nord - Europas høgaste dammer - 46 meter. Flott natur og nydelig utsikt. På veg til dammen finnes det en rekke idylliske badeplasser.

Den gamle byvegen

Vegen var nedlagt i 1879, men er delvis lagt til rett for fotturister. Vegen kan du følge fra Kyrkjebygd til Svein og er omlag 20 km lang.

Velkommen til avslappende og oppkvikkende feriedager i Åseral kommune hvor DanCenter har hytter for utleie i hele kommunen. Hytter i standard norsk byggestil og nye hytter med alle fasiliteter. Stedet er sentralt for utflukter i distriktet, da det kun er en 90 minutters kjøretid til Kristiansand ferjeby med forbindelse til Danmark, Sverige og England.

Vinteren på Bortelid

Her oppe på Bortelid er vinteren spesielt fin. Her kan du spenne på deg skiene, snøre sekken og gå lange turer innover i fjellheimen og la stillheten syne inn. Stoppe på et utsiktspunkt og skue ut over fjellheimen, mens du nyter kakao, en god nistepakke og Kvikk Lunch. Eller du kan stå på snowboard eller alpint nedover de fine bakkene, sammen med venner eller familie.

Om Syd Norge/Sørlandet

Ferie på Sørlandet

Skjærgården på Sørlandet består av holmer, små øyer og lune bukter. Et kjennetegn for kyststripen på Sørlandet er karakteristiske hvite små byer slik som; Risør, Tvedestrand, Arendal, Grimstad, Lillesand, Mandal, Farsund og Flekkefjord. Byene er kan kjennes igjen med sine hvitmalte trehus, koselige byer med trange og brosteinslagte gater. Kristiansand er Sørlandets største by og "hovedstad" i landsdelen. Her finner du også den karakteristiske hvite trehusbegyggelsen. Posebyen midt i sentrum av Kristiansand er et tydelig eksempel på at Kristiansand også er en "typisk Sørlandsby" på tross av sin størrelse.

Sørlandet - mer enn sol og skjærgård.

Men Sørlandet er mer enn sol, skjærgård og koselige sørlandsbyer. I landet mellom hav og fjell møter du langstrakte daler og frodige heier. Velpleid kulturlandskap og vidstrakte skog- og heiområder er "Sørlandets hemmeligheter".

Her finner man noen av landets beste lakseelver, stille fjellvann perfekte for kanoturer, fjellturer med flott utsikt, og og ett godt tilbud for aktiviteter. Denne delen av Sørlandet gir en spennende kontrast til ferielivet på kysten. Du bestemmer selv hvor aktiv du vil være i ferien din. Høyt adrenalin i fossestryk, i bølgene og utfor bratte fjell? Eller tyst som i graven i jakten på det ultimate møtet med beveren? Aktivitetsfirmaene på Sørlandet tilbyr blant annet elg- og beversafari, rafting, fjell klatring og kano- og kajakkpadling. Langs kysten og i høyfjellet finner det flere flotte golfbaner.

Kultur og festivaler

Verdensberømte forfattere og kunstnere som Henrik Ibsen, Knut Hamsun og Gustav Vigeland har hatt tilknytning til Sørlandet. En rekke teater- og musikkfestivaler arrangeres hvert år i landsdelen. Kammermusikk-festen i Risør har fått internasjonal anerkjennelse og skilter med musikere i verdensklasse. I galleriene og kunsthåndverksutsalgene finner du alt fra kitsch til provoserende samtidskunst. Mange velrenommerte kunstnere bor og virker i regionen.

Mye for barna:

Sørlandet er barnas landsdel. På Sørlandet kan man finne Kristiansand Dyrepark som består av klatreskog, badeland, lekeland, rafting og "hopp i høyet" og ikke minst eksotiske dyr- nok til å glede de små hele ferien. Kristiansand Dyrepark er en av de mest kjente i Norge, og i tillegg på Sørlandet finnes det mange flere tema- og aktivitetsparker. Sørlandet er barnas landsdel, og det er ikke lange avstander man behøver å bevege seg mellom høydepunktene. Strand og sol på sommeren, men er det slik at solen tar en pause i ferien din, eller du besøker Sørlandet utenom badesesongen - finnes det mange aktiviteter som man kan dyrke uavhengig av været.

Vandring og sykling Sørlandet

Utenom byene og tettsteder er det som regel fine, godt merkede turløyper i vakker natur. Ønsker man større utfordringer, er det stor variasjon av vandreruter i skog og på fjellet.. Kristiansand og Oppland Turistforening har hytter og merkede stier over hele fjellheimen. Mange veier og stier er også ideelle for sykkel. Sykkelrute nr. 3 Kristiansand–Hovden egner seg for hele familien. Den tar deg inn i vakker natur, med severdigheter og aktiviteter langs veien. Fra Flekkefjord til Risør går sykkelrute nr. 1 – forbi hvitmalte sørlandsbyer og naturskjønne områder. Sykkelrutene er godt skiltet, og markert på egne kartfoldere.

Fiske

Langs kysten kan man avgiftsfritt, og det er rik tilgang på torsk, sei, makrell og et mange andre arter. Man kan fiske på egen hånd eller med lokal kjente båtførere.

Les mer om fiskeartene på Sørlandet

Vinter

Fjellet og alpinanleggene er mye nærmere enn de fleste tror. Bare en times kjøring fra Kristiansand sentrum kan man finne skiterreng. Etter noen få timers kjøring opp i Setesdal befinner man seg på Hovden, et av landets mest ettertraktede vintersportssteder drøyt 800 meter over havet. Man finner også anerkjente alpinanlegg i Sirdal, som ligger en kort kjøretur fra Egersund eller Stavanger. Åseral er det nærmeste vinterstedet hvis du reiser fra Kristiansand,kun 1,5 t.i bil omringet av vakker natur – og Brokke ligger på vei mot Hovden. Alle steder tilbyr instruktør og leier ut ski utstyr.