Kontakt
Søk
Eier login
Ejer login
Bli utleier
 

Evje og Hornnes i Norge — Lei hytte hos DanCenter

 
Søk område: Evje og Hornnes
Ankomst og dager
Personer
Søket ditt fant 1 feriebolig

Evje og Hornnes i Norge — Lei hytte hos DanCenter

Lei en hytte til din neste ferie med DanCenter Hytteutleie.

Bruk vår smarte søkefunksjon nedenfor til å finne en ledig hytte i nettopp det området du ønsker. Du kan også filtrere søket, og velge om hytten for eksempel skal ha sjøutsikt, svømmebasseng, oppvaskmaskin, internett osv.
Les mer om Evje og Hornnes

Evje og Hornes kommune ligger i innfallsporten til Setesdal, lengst sør i dalføret, og er regionssenter for Setesdal. Kommunesenteret Evje er også et handelssenter i Indre Agder. Størstedelen av sysselsettingen i kommunen er innenfor offentlig tjenesteyting, varehandel og landbruk. Kommunens areal er på 550 km2 og folketallet er på ca. 3350. Avstander fra Evje: Arendal 85 km, Kristiansand og Kjevik 60 km. Stavanger 210 km, Haukeli 175 km, Oslo 320 km, Bergen 430 km.

Aktiviteter

Her finner du mange tilrettelagte aktiviteter for alle aldre i området og distriktet. Vi nevner: Golfbane, mineralpark, gruver hvor du selv kan forsøke å finne "edelstener", rafting i elvestryk eller rolige turer i kano i den fiskerike elven Otra som renner stille forbi Evje. En av Europas største Go-kartbaner, elgsafari, solstudio og museer. Dette er et godt og sentralt utgangspunkt for ferier og utflukter i distriktet hele året. Ca. 60 km til Kristiansand Dyre- og fritidspark. Vinterstid er det ca. 40 km til alpinbakker, skiløyper 17 km og til Hovden ca. 150 km. Setesdalen har århundrelange tradisjoner innen sølvsmedkunst og musikk.

Kultur og turterreng

Et av museene gir innføring i hvordan jern ble produsert i vikingetiden, og om byggeskikk, malekunst, drakt- og husflidtradisjoner i dalen. Landskapet varierer fra flate bygder til vilt og vakkert høyfjell. Veien gjennom dalen går gjennom store og større tettsteder. Rundt hver sving venter det nye inntrykk som får deg til å stoppe opp og nyte naturen og det fredelige miljøet. Velg mellom rolige dager med badeliv, eller aktive dager med rafting i fossende elvestryk. Nyt det flotte turterrenget, eller oppsøk de mange attraksjonene i dalen. Naturen er fantastisk! DanCenter har forskjellige produkter i regionen. Foruten feriesenter med badebasseng i sentrum så finner du hytter i rolige omgivelser i skog og hei i området rundt. Velkommen til aktive dager i vakre omgivelser.

Attraksjoner:

Setesdalen er kjent som et dalføre med rike kulturtradisjoner. Her finner du mange spennende museumssamlingar. Nedre Setesdal har en rik historie innen geologi og gruvehistorie. I Valle og Rysstad finner du "Noregs sylvsmedrike" og på Hovden finner du m.a. Hovden Jernvinnemuseum - et museum uten skriftlig informasjon - alt bygger på lyd, lys og lukteffekter. En tur med den gamle vedfyrte dampbåten Bjoren fra 1866, er en opplevelse av de sjeldne.

Setesdal Mineral Park

Når Setesdal Mineral Park ble bygget, ønsket en å skape "ein ny stad" hvor besøkende kunne se noe nytt og bli beriket. Å oppleve noe som ikke kunne oppleves andre steder. The real thing. Ikke plast eller ting som er produsert av mennesker.

Vi vil at du skal røres av det ekte, av det særegne og av det som er annerledes. Av det som får oss til å føle noe. Du skal få oppleve. En ønsker å gi turisten og de fastboende det de selv ønsker, opplevelse.

Flåt gruve

Gammelt gruvemiljø, tilrettelagt for publikum. Flåt gruver var Europas største nikkelgruve. Gruvesjakten er 422 meter dyp. 3,3 mill. tonn malm er tatt ut av fjellet i Flåt. Området ligger like ved Evje Mineralsti og veien dit er skiltet. Den øverste etasjen av gruven er åpen for grupper på bestilling i perioden: 01.05 - 01.10 og i tiden 01.07. - 15.08. er gruven åpen for omvisning hver dag kl. 13.

Evje Mineralsti

Evje mineralsti består av 5 gruver, 3 av disse er spesielt interessante for samlere. I tillegg finnes 2 nikkelgruver. Hele området er bundet sammen med en natursti på ca. 2 km. Ypperlig til familieturer. Inngangskort og mer informasjon får du i Setesdals Informasjonssenter, Evje.

Fiske Langs kysten fisker du avgiftsfritt, og det er rik tilgang på torsk, sei og makrell og et utall andre arter. Du kan dra på egen hånd eller med lokalkjente båtførere. Løser du fiskekort, har landsdelen fiskerike innsjøer og lakseelver til din disposisjon, blant andre Nidelva, Storelva, Otra, Mandalselva, Tovdalselva, Audnaelva, Lygna og Kvina. Flere av elvene er regnet blant Norges beste. Lokal fiskeavgift for elv og vann betales på turistkontorer og bensinstasjoner.

Les mer om fiskeartene på Sørlandet