Kontakt
Søk
Eier login
Ejer login
Bli utleier
 

Lillesand i Norge — Lei hytte hos DanCenter

 
Søk område: Lillesand
Ankomst og dager
Personer
Søket ditt fant 1 feriebolig

Lillesand i Norge — Lei hytte hos DanCenter

Lei en hytte til din neste ferie med DanCenter Hytteutleie.

Bruk vår smarte søkefunksjon nedenfor til å finne en ledig hytte i nettopp det området du ønsker. Du kan også filtrere søket, og velge om hytten for eksempel skal ha sjøutsikt, svømmebasseng, oppvaskmaskin, internett osv.
Les mer om Lillesand

1 feriebolig for Lillesand

Feriehus i LillesandHusnr: 99194Lillesand7 personer,  120 m²50 m til kyst.

Lillesand og Blindleia – ekte Sørlandsidyll
 Opplev en av Norges vakreste sommerbyer. Lillesand er en av de mest sjarmerende hvite byene langs sørlandskysten. Smale gater med koselige butikker, pittoreske små sørlandshus, restauranter i vannkanten og en flott gjestehavn er noe av det Lillesand byr på. Mellom Lillesand og Kristiansand kan du ta båt gjennom Blindleia og oppleve det beste av den sørlandske skjærgården. Hundrevis av øyer og holmer skjermer mot havet, og byr på en vakker sjøvei blant hytter, fyrlykter og uthavner.

LILLESAND - hvit sørlandsidyll: Lillesand er på mange måter selve bildet på de hvite byene på Sørlandet; hvitmalte trehus, smale gater og koselige smug er kjennetegn for denne hyggelige byen like øst for Kristiansand.

BLINDLEIA -Norges vakreste kyststrekning? Blindleia er kyststrekningen mellom Kristiansand og Lillesand. For mange er dette selve symbolet på den sørlandske skjærgården. Her seiler du innaskjærs mellom holmer og småøyer, og på veien passerer du idylliske gamle uthavner som minner om svunnen storhetstid.Blindleia er i dag den mest populære kysttrekningen for båtfolket som ferdes langs sørlandskysten. I sommersesongen er det daglige båtavganger mellom Lillesand og Kristiansand. Den gamle rutebåten "Øya" er et kjent og kjært syn i leia, og båtturen tar ca. 2,5 timer en vei.

KALDVELL: Flott opparbeidet turterreng 3 km øst for Lillesand sentrum. Elva har fått egen laksetrapp og egner seg både til fisking og bading. Restene etter tresliperiet fra ca 1890 er fortsatt synlige og danner flotte kulisser for turen. Kaldvell er også utgangspunktet for det som tidligere ble kalt Kongeveien mellom Kaldvell og Landvik. I dag kalles veien Vestlandske Hovedvei og fungerer som en flott turvei mellom Lillesand og Grimstad, både til fots og på sykkel.

BREKKESTØ: Brekkestø var opprinnelig en ventehavn og vinteropplagsplass for seilskuter. Det sies at vinterstid lå skutene så tett at en kunne gå tørrskodd over sundet. Etter at kunstnere fra Oslo oppdaget Sørlandsparadiset ved århundreskiftet, kom det opp mange små pensjonater. Denne vakre perlen er fortsatt meget godt bevart og kan være vel verd et besøk.

Fiske Langs kysten fisker du avgiftsfritt, og det er rik tilgang på torsk, sei og makrell og et utall andre arter. Du kan dra på egen hånd eller med lokalkjente båtførere. Løser du fiskekort, har landsdelen fiskerike innsjøer og lakseelver til din disposisjon, blant andre Nidelva, Storelva, Otra, Mandalselva, Tovdalselva, Audnaelva, Lygna og Kvina. Flere av elvene er regnet blant Norges beste. Lokal fiskeavgift for elv og vann betales på turistkontorer og bensinstasjoner.

Les mer om fiskeartene på Sørlandet