Kontakt
Søk
Eier login
Ejer login
Bli utleier
 

Tvedestrand i Norge — Lei hytte hos DanCenter

 
Søk område: Tvedestrand
Ankomst og dager
Personer
Søket ditt fant 2 ferieboliger.

Tvedestrand i Norge — Lei hytte hos DanCenter

Lei en hytte til din neste ferie med DanCenter Hytteutleie.

Bruk vår smarte søkefunksjon nedenfor til å finne en ledig hytte i nettopp det området du ønsker. Du kan også filtrere søket, og velge om hytten for eksempel skal ha sjøutsikt, svømmebasseng, oppvaskmaskin, internett osv.
Les mer om Tvedestrand

BOKBYEN TVEDESTRAND: En handletur i Tvedestrand vil naturlig preges av at Tvedestrand også er Bokbyen ved Skagerrak. Små spesialforretninger gjør oppholdet særdeles hyggelig. Et tjuetalls antikvariater og andre bokhandlere pryder den hvite trehusbyen og gir den særegne karakteren som gjør at så mange kommer tilbake. Det finnes naturlig nok flere butikker som selger både det som er nyttig og det som er pent, men det er bokbyen som gir Tvedestrand sin shopping-sjarme. Her står bokstavene, bøkene og litteraturen i sentrum, og her finner du bokkroker og bokkafeer. Kilometervis med bokhyller er fulle av bøker som du kanskje har lett etter lenge, eller ikke en gang visste du var på utkikk etter. I tillegg står boken og bokstaven i sentrum for ulike utstillinger og aktiviteter hele året igjennom. Ellers finnes det sjarmerende nisjebutikker i Tvedestrand, som Nordvestpassasjen med fairtrade-produkter av forskjellige slag, og et museum som også har sykkelutleie. Det er kafeer og restauranter å hvile på innimellom, og byen har en populær gjestehavn der båtene kan legge til for dem som tar båten på handletur. På flåten utenfor Vertshuset kan du nyte en god fiskesuppe, og du kan også nyte en bedre middag på Tvedestrand Fjordhotell. I gågata er det mange trivelige kafeer og bakeri. Like utenfor Tvedestrand by finnes Grisen storsenter, et familiesenter med kjente butikker og stor matbutikk. Fra Gjeving går det også ferge ut til Lyngør. Mer informasjon om Tvedestrand fås blant annet på turistkontoret i Tvedestrand.

LYNGØR Det er få steder på Sørlandet som kan måle seg med Lyngørs popularitet en vakker sommerdag. Her er et yrende liv med all slags båter i "Gata", sundet mellom øyene, fra morgen til kveld, og tørste struper blir lesket på øyas små uteserveringer i vannkanten. En rusletur på den bilfrie øya er som å ta et steg tilbake i tid. Her lever idyllen i beste velgående! Den gamle uthavnen Lyngør består av fire øyer med et utall holmer og skjær ytterst i havgapet. Øysamfunnet er sterkt preget av et maritimt miljø. Det finnes ingen biler, bare smale gater og stier som snor seg mellom hus og hager med hvite stakittgjerder. De hvitmalte husene ligger tett i tett helt nede ved vannkanten.

Fiske Langs kysten fisker du avgiftsfritt, og det er rik tilgang på torsk, sei og makrell og et utall andre arter. Du kan dra på egen hånd eller med lokalkjente båtførere. Løser du fiskekort, har landsdelen fiskerike innsjøer og lakseelver til din disposisjon, blant andre Nidelva, Storelva, Otra, Mandalselva, Tovdalselva, Audnaelva, Lygna og Kvina. Flere av elvene er regnet blant Norges beste. Lokal fiskeavgift for elv og vann betales på turistkontorer og bensinstasjoner.

Les mer om fiskeartene på Sørlandet