Kontakt
Søk
Eier login
Ejer login
Bli utleier
 

Hovden/Bykle i Norge — Lei hytte hos DanCenter

 
Søk område: Hovden/Bykle
Ankomst og dager
Personer
Søket ditt fant 4 ferieboliger.

Hovden/Bykle i Norge — Lei hytte hos DanCenter

Lei en hytte til din neste ferie med DanCenter Hytteutleie.

Bruk vår smarte søkefunksjon nedenfor til å finne en ledig hytte i nettopp det området du ønsker. Du kan også filtrere søket, og velge om hytten for eksempel skal ha sjøutsikt, svømmebasseng, oppvaskmaskin, internett osv.
Les mer om Hovden/Bykle
Gjesters vurdering av hus, Hovden/Bykle: 4.7 av 5.0 fra totalt 8 anmeldelser.

4 hytter for Hovden/Bykle

Feriehus i Hovden/BykleHusnr: 30653Hovden/Bykle10 personer,  110 m²300 m til kyst.Feriehus i Hovden/BykleHusnr: 52867Hovden/Bykle4 personer,  41 m²3,0 km til kyst.

Hovden ligger majestetisk plassert 800 - 1250 over havet øverst i Setesdal. Fra ferjekaien i Kristiansand er det 215 km. En ca. tre timers kjøretur som sikkert kan bli lenger da Setesdalen har mange vakre og naturskjønne steder som man passerer på vei oppover dalen. Hovden sentrum har turist-informasjonskontor foruten dagligvarebutikker og salg av fiske- og sportsutstyr. Fiskekort fåes kjøpt på stedet til de mange fiskerike vann i og omkring Hovden. Når du først ankommer Hovden vil du oppdage at alle aktiviteter ligger innenfor en radius på ca. 2 km fra Hovden sentrum som gjenspeiler et trivelig bygdemiljø med kafe, puber, butikker og restauranter. Dette betyr at man ikke er avhengig av bil når man ankommer Hovden.

Vinter

I vintersesongen fra november til april er det høy aktivitet fra tidlig om morgenen til de sene nattetimer. Det alpine tilbudet tilfredsstiller både nybegynnere og eksperter enten de foretrekker Snowboard, Carvingski eller Telemarkski. Langrennstilbudet er av internasjonal klasse. Tidligere landslagstrener i langrenn for det norske kvinnelandslaget 1986 - 1990 & 2000 -2001, Ketil Grindheim, uttaler følgende: "Av alle mine skiopplevelser rundt om i verden, har de beste vært i Setesdalsheiene". Det tilbys opp til 250 km med preparerte langrennsløyper av meget høy kvalitet og variasjon i vanskelighetsgrad.

Sommer

Her er golfbane, fantastisk fin natur samt en rekke naturbaserte aktiviteter som inkluderer: rafting, kulphopping, rappellering og fjellklatring, både for nybegynnere og de som akter å kalle seg eksperter. I tillegg en rekke gode fiskevann med mulighet for å fiske med stang, oter eller garn. Hovden har mange fine fiskeområder og man kan fiske både med mark, sluk og flue. Man kan gå til fiskerike fjellvann inne på høyfjellet eller holde seg langs elven Otra eller ved Hartevatn som ligger nært Hovden sentrum. I Hartevatn kan man også leie båt og fiske med oter. I alle vannene er det ørret som biter på kroken.

Les mer om fiskeartene på Sørlandet

På Hovden er det et allsidig turterreng. Her kan du velge mellom den markante Hovdenruten med flott utsikt, eller svaberga langs Børtemannsbekken. Du kan følge veien til Galten gjennom et av Hovdens landskapsverneområder, eller oppleve høyfjellet ved å gå inn til en av turistforeningshyttene i nærheten av Hovden. Også med barnevogn og rullestol kan du komme deg fram og opp i terrenget. Flere av turene kan kombineres med fisking. Turistkontoret kan informere om konkret turforslag, enten du vil ha en kort dagstur med familien, eller prøve deg på en mer krevende tur.

Vatnedalsdammen

Dette er en av Nord-Europas høyeste fyllingsdammer. Den ligger vest for Berdalsbru, ca. 15 km sør for Hovden. Høyden er 120 meter og foten av dammen er 365 meter bred. Magasinet rommer 1.150 Mill. m3 og total reguleringshøyde er 140 meter.

Jernvinnemuseum

Vidste du at det bodde ca. 1000 vikinger på Hovden rundt 1000 tallet? De rike jernforekomstene på Hovden ble bla. utnyttet til å produsere våpen og andre gjenstander til vikingene.

Aktiviteter

I tillegg til fjellvandring, fiske og bading er Hovden et eldorado av andre aktiviteter. På Hegni Friluftsområde, 1 km sør for Hovden sentrum ligger Hovdens eget sommerparadis. Her er flott lekeområde, strand, sandvollybane, trampoline, båter og kanoer. Her kan det f.eks. utkjempes familiekamper i sandvolly. Ønsker dere å ta et slag golf, er Ørnefjell fjellgolfbane med 9 hull og lengde på 4564 et godt alternativ.

Badeland

30 grader i vannet - året rundt, både ute og inne. Hovden badeland og spa er perfekt for barnefamilien på regnværsdager. Her er forskjellige basseng for store og små, og vannsklier for barna. For de voksne er det egen velværeavdeling for kropp og sjel.

Sykling

Hoven er fin for sykkelsport. Her kan du pakke lunchkurven og dra på ykkelturer på sykkelløyper på landeveien eller i terrenget. Her er også et down-hill-sykkelområde. Ta heisen opp og hiv deg utfor - om du tør..