Kontakt
Søk
Eier login
Ejer login
Bli utleier
 

Nissedal i Norge — Lei hytte hos DanCenter

 
Søk område: Nissedal
Ankomst og dager
Personer
Søket ditt fant 2 ferieboliger.

Nissedal i Norge — Lei hytte hos DanCenter

Lei en hytte til din neste ferie med DanCenter Hytteutleie.

Bruk vår smarte søkefunksjon nedenfor til å finne en ledig hytte i nettopp det området du ønsker. Du kan også filtrere søket, og velge om hytten for eksempel skal ha sjøutsikt, svømmebasseng, oppvaskmaskin, internett osv.
Les mer om Nissedal
Gjesters vurdering av hus, Nissedal: 4.8 av 5.0 fra totalt 12 anmeldelser.

2 hytter for Nissedal

Feriehus i NissedalHusnr: 7313Nissedal15 personer,  210 m²Feriehus i NissedalHusnr: 53912Nissedal10 personer,  200 m²200 m til kyst.

Skieldoradoet Gautefall

I selve hjertet av Telemark, midt mellom Bø Sommerland og Dyreparken i Kristiansand finner du Nissedal og Gautefall. Om vinteren er Gautefall et skieldorado med 7 skitrekk, stolheis, 15 nedfartsløyper og kilometer på kilometer med preparerte løyper. Gautefall alpinsenter kan derfor tilby topp forhold for alle kategorier snøelskere som telemarks kjørere, snowboardere, alpinister og langrennsentusiaster. De helt yngste barna kan leie minisnøscootere og feie rundt i et eget inngjerdet område. De litt større barna og de voksne kan virkelig få kjørt seg i en av Norges lengste kjelkebakker, på hele 1200 m. Kjelkebakken har også skiheis. Gratis barneskiheis/bakke til barn under 7 år. 60 snøkanoner er med på å sikre deg godt underlag på løypene. Gautefall Alpinsenter er utgangspunktet for områdets langrennsløyper og ligger 500-800 m.o.h. Det er i alt hele 100 km med merkede, maskinpreparerte langrennsløyper i ulikt terreng både i dalen og i høyfjellet. Du kan også ta stolheisen med langrennsskiene på.

Naturen

Om sommeren ligger Gautefall sine hei- og fjellområder der og bare venter på vandrere og fiskeentusiaister. Mangt et idyllisk fjellvann innbyr til en forfriskende dukkert, og bær og sopp bugner i skog og mark utpå sensommeren. I Nissedal finner du et fint turområde med jettegryter som elven har formet til naturlige vannsklier. Her kan barna leke i vannskliene mens de voksne soler seg og hele familien koser seg med en velfylt lunsjkurv. Nisser, den største innsjøen i Telemark er et dominerende landskapsmerke med innbydende sandstrender og svaberg omkranset av blankskurte, høyreiste fjell. På Fjone finner du Norges "syden", med kilometerlange hvite sandstrender og perfekte forhold for kanopadling, båtsport og fiske i vann og elv.

Nissedal

Unger, dere er blitt feilinformert, nissen bor ikke på Nordpolen han bor her i Nissedal. Kanskje treffer du han ruslende etter veien en ettermiddag på vei til postkontoret med brev til en av de andre nissene? Dra innom postkontoret og få stempel fra Nissedal. Nissene bor jo som vi alle vet under en trerot inne i skogen, kanskje du finner inngangen til huset deres inne i skogen her i Nissedal? I skogen kan du også møte skogens konge ­ elgen eller noen av de andre dyrene som lever der. Nissedal er en vakker jordbruksbygd med en stor, langstrakt innsjø som heter Nisser. Langs Nisser finner du noen av de fineste badestrendene i Norge. I Vrådal, i enden av Nisser finner du M/S Fram, en gammel slepebåt som tidligere gikk på Nisser. I dag er båten restaurert og går i rute- og chartertrafikk på vannet. Ta den koselige, lille fergen over til Fjonesiden av Nisser. Totalt er det godt over 100 fiskevann på Gautefallheia og områdene rundt.

Klatring

Det er anlagt en helt ny klatresti fra 2007 kalt "Via Ferratta" som betyr jernvei. Den består av faste installasjoner i fjellet med stiger, jernbøyler og stålwire. Oppover hele fjellsiden er det en wire boltet fast i fjellet. Med "Via Ferrata-slynge", karabinkroker, hjelm og sele, tar man seg mot toppen av Hegneknuten. Stien er barnevennlig og er en helt unik opplevelse for barna som virkelig får brukt kroppen og sansene innenfor trygge rammer. Da "Via Ferrata" er enveiskjørt, går turen ned til utgangspunktet, Gautefall Hotell, på flotte svaberg og stier. Det må være en instruktør med på turen.

Severdigheter

Gautefall ligger midt i mellom alle severdighetene i Sør Telemark. Innenfor en dagstur kan Telemarkskanalen oppleves. Den ble ferdigbygget i 1892 og ble kalt det åttende underverk i europeisk sammenheng. Den strekker seg fra Skien og helt opp til Dalen i bunnen av Bandak. Sluseanleggene fra Ulefoss til Hogga er de mest imponerende, med Slusen i Vrangfoss er den største med hele 5 slusekamre. Det går rutebåter på Telemarkskanalen. Bø Sommarland er også et godt forslag til en utflukt. I vannlandet er det alle mulige forskjellige aktiviteter innenfor bading og vannsklier. Det er store lekeområder og et tivoli. Når inngangsbilletten er betalt, er resten gratis.

Les mer om fiskeartene på Sørlandet