Kontakt
Søk
Eier login
Ejer login
Bli utleier
 

Feriehus: Bømlo

Feriehus: Bømlo, Hordaland, Sydlige Fjord-Norge, Norge

Gjestevurderinger

Basert på 3 vurderinger4.7 ut av 5.0
Anbefalelsesverdig4,3
Feriehusets innretning og utstyr4,7
Mest populært for
Familie/Venner uten barn4,7
Kommentarer fra andre gjester
Språk:
Det er frivillig for gjestene å skrive kommentarer. Se mer informasjon om DanCenters gjestevurderinger.
Tom - Deutschland  (Urlaub mit größeren Kindern, august 2019)
Hva var veldig bra med feriehuset?
“sehr funktionell für Angler”
Peter - Lengerich NRW  (Urlaub mit Freunden, september 2018)
Hva var veldig bra med feriehuset?
“Die Nähe zum Boot u. Wasser zb. die Ausstattung des Hauses. Es ist alles perfekt u. vorhanden.”
Anbefalinger til fremtidige gjester
“Für Angler u. Wanderer sehr zu empfehlen.”
Birger - Wohltorf, Deutschland  (Urlaub mit größeren Kindern, oktober 2017)
Anbefalinger til fremtidige gjester
“Ausflüge mit dem Boot in die traumhafte Inselwelt ist sehr zu empfehlen. Wandern und Radfahren auf der Insel Goddo ist ebenfalls ein tolles Erlebnis”
Hva var veldig bra med feriehuset?
“Die Lage am Fjord in Ortsnähe. Die vollständige Ausstattung. Das Haus war bei unserem Besuch sehr sauber.”

Ferieboligfasiliteter

4
2
41m²
nei
ja
nei
Inkl.
4 m
 
Fiskehus+: Maks. 2 km til fiske. Båt/motor min 17 fot/25 HK til leie eller inkl., Ekkolodd, Kartplotter/GPS, Fryser min. 200 liter. Overdekket sløyebenk for fisk med lys og vann.
 
Maks 20 kg fisk/pers.
 
Båt kan leies
 
Det er utsikt over vann (kyst, sjø, fjord eller vann)
 
Tysk TV: ARD, ZDF.
 
Norsk TV: NRK og TV2.
 
1 bad
 
Vaskemaskin
 
Oppvaskmaskin
 
Bygget 1998, renovert i 2016
 
2,5 km til restaurant
 
2,5 km til dagligvarebutikk
 
4 m til sjøfiske
 
1,5 km til fiskevann
Husnr. 76392
Huskategori: ★★★★
23 fots open boat/Saab,10 HP
23 fots open boat/Saab,10 HP
23 fots open boat/Saab,10 HP
23 fots open boat/Saab,10 HP
23 fots open boat/Saab,10 HP
Øien 620F, 21 feet/Yamaha 60 HP
Øien 620F, 21 feet/Yamaha 60 HP
Øien 620F, 21 feet/Yamaha 60 HP
Sjø/innsjø 4 mGjestevurderinger

Booking av huset

Booking av huset

Uke ManTirsOnsTorsFreLørSøn
27293012345
286789101112
2913141516171819
3020212223242526
31272829303112
Mulig ankomstdato
Valgt periode
Ledig dato
Ikke ledig
Bookingen din

Husbeskrivelse

BBad
KKjøkken
OOppholdsstue
TETerrasse
VSoverom
1 Oppholdsstue: 23 m², radio, CD, gratis trådløst internett, TV, parabol
2 Soverom: 2 senger, 2 senger
Kjøkkenavd.: el-komf., kjøleskap, mikro, kjøkkenvifte, oppvaskmask., vaskemask., kaffetrakter
Bad/WC: WC, håndvask, dusjkabinett
Og: terrasse, el-varme, utegrill, kupert tomt 350 m², blandet møblering, panoramautsikt over vann, røykfritt hus, Max. 20 kg fisk/pers., Rorbu
Kan leies: Båt 23 Fot m/motor 10 HK NOK 4000 (Dep. NOK 1500), GPS 1stk, Kartplotter/GPS 1stk, Ekkolodd/Fishfinder 1stk, Båt 21 Fot m/motor 60 HK Stangholdere 10 Stk, NOK 5000 (Dep. NOK 3500), GPS 1stk, Kartplotter/GPS 1stk, Ekkolodd/Fishfinder 1stk, Båt 23 Fot m/motor 25 HK NOK 5000 (Dep. NOK 1500), GPS 1stk, Kartplotter/GPS 1stk, Ekkolodd/Fishfinder 1stk
og: Flytevest (15-30kg) 2stk, Flytevest (30-60kg) 2stk, Flytevest (60-90kg) 4stk, Flytevest (+90kg) 4stk
Depositum: NOK 1500

Om ferieboligen

Koselig lite feriehus/rorbu på 41 kvm, med panoramautsikt over fjorden, de maritime omgivelsene i vågen og med kort vei ut til gode fiskeplasser.

Feriehuset/rorbua ligger i Urangsvåg helt nede ved fjorden. Vågen gir beskyttelse mot vær og vind.

Feriehuset/rorbua har åpen stue og kjøkkenløsning. Kjøkkenet og det ene soverommet har takvindu. Alle rommene i rorbua er malt i lyse farger. Det er 2 soverom med sammensettbare enkeltsenger. Bad med servant, wc og dusjkabinett. I feriehusets underetasje er det naust.

Bademuligheter på langgrunn sandstrand, 500 meter, eller fra bryggen 20 meter fra feriehuset. Turløyper, i lett terreng 100 meter. Det høyeste fjellet på Bømlo er Siggjo (474moh), her går det sti helt til toppen. Øysammfunnet er gjennomskåret av to kanaler som benyttes av småbåttrafikken, Røyksundkanalen og Kullseidkanalen, kanalene er bygd på 1800-tallet, I Røyksundet ligger et badeland. Av andre severdigheter er Mosterhamn med Mosteramfi og gamle Moster kirke. Katla skolemuseum på Skinnhueneset. Det gamle handelstedet Brandasund. Gullgruvene på Lykling og øysammfunnet Espevær med Baadehuset, kabelferge, Hummerparken og UFO-ring. I Storavatnet, 1,5 km unna, er det ørret opp til 1 kg.

Kan leies: 4 stk 23 fots åpne snekker/båter (Innværssnekke og Deltasnekke) med 10 HK Saab diesel innenbordsmotorer, kartplotter/gps/ekkolodd, som pga den korte avstanden til de beste fiskeplassene er førstevalget av kundene som har leid her tidligere. 5-15 min til fiskeplassene inne fjorden, med snekkene. 15-30 min med snekkene til en av de større åpne fjordene med de beste fiskeplassene. 1 stk 23 fots åpen Deltasnekke med 28 HK, kartplotter/gps/ekkolodd. En 21 fots Øien 620F med 60 HK Yamaha 4-taktsmotor med styrekonsoll, kartplotter/gps/ekkolodd, 10 stangholdere og hydraulisk styring. Flytevester er inklusive i leie av båt. NB! BESTILL BÅT/BÅTER SAMTIDIG MED AT DU BESTILLER FERIEHUSET!!

Du får full opplæring i båtbruk av utleier uansett hvilke båt/båter du leier. Utleier har båter i beredskap dersom du skulle være så uheldig å skade en båt, eller få tekniske problemer. Du kan da bruke en tilsvarende båt mens den skadde båten er til reparasjon. Snekkene er billige i drift, med god plass og har mange stangholdere. Båtene har meget gode motorer. Mange øyer og små fjorder som avskjermer og gjør at du kan fiske om været er dårlig. Meget godt sjøfiske hele året. I naustet er det innendørs sløyebenk med lys og vann.

Det er trapp fra parkeringsplassen og ned til feriehuset.

Om området

Om Bømlo

Sunnhordland

  • ligger i den sørvestlige delen av Hordaland fylke, og består av kommunene Bømlo, Etne, Fitjar, Kvinnherad, Stord, Sveio, Austevoll og Tysnes. Her finner du alt fra majestetiske fjell med fantastiske fossefall som kaster seg ned over fjellsidene, stille, blinkende, fiskerike fjellvann og innlandsnatur til blankskurte holmer og skjær ute ved storhavet. Bømlo er Sunnhordland siste skanse mot storhavet, et langstrakt vern for øyene og bygdene innenfor.

"Mellom bakkar og berg" I hele Sunnhordland finnes det mange merkede turstier. Å vandre på disse stiene gir deg opplevelsen av den variasjonen som naturen her kan by på, med en unik flora og spennende geologi. Her kan du oppleve alt fra den mektige utsikten fra en fantastisk fjelltopp til åpne landskap, frodig skog og spennende ­kulturlandskap.

Bømlo - et øyrike - tusen perler Der storhavet velter inn med stor kraft mot en steinhard vegg av lys granitt, finner du Bømlo med sine 1000 store og små øyer. Bømlo har alltid vært tilknyttet havet, og bømlingen har vært fiskerbonde. Etter siste istid søkte menneskene nordover langs norskekysten og Bømlo og Sunnhordland var et perfekt sted å slå seg ned for å drive fiske og fangst. På Bømlo er du aldri langt fra sjøen. Båtliv og fiske er en naturlig del av livet for de fleste bømlingene, med plass nok til at alle kan finne sitt spesielle sted.

Fiske: Sunnhordland er kjent for sitt veldig gode fiske. Her trenger du ikke ha fiskelykke for å få fisk. Mellom holmer og skjær ut mot havet er du nesten garantert å få fangst. Skjærgården, med holmer og øyer, trange sund og lune viker, samt kanalene, gjør at du kan fiske nesten uansett vær. Over alt i området kan du se spor etter fiskehistorien området har vært, og er en del av. Her finner du flere museer, bla. museet Baadehuset på Espevær. Men Sunnhordland har også lakseelver og fiskerike fjellvann der du kan stresse ned mens du venter på storfisken. Bare husk fiskekort.

Les mer om fiskeartene i Sydlige Fjord-Norge

Mosterhamn og Moster Amfi I følge Snorre var Moster det første stedet som Olav Tryggvason gikk i land da han i år 995 kom for å kreve kongsarven sin og kristne landet. Og i 1024 ble den eldste kristenretten i Norge ble vedtatt på Mostratinget. Moster gamle steinkirke er en av de enkleste kirkebygningene i Norge. Moster Amfi er en gammel kalkgruve fra middelalderen. I dag er det friluftsscene og amfi for et historisk spill og regnes for et av Nord-Europas vakreste scene.

Baroniet i Rosendal Skandinavia sitt minste slott, er det eneste av sitt slag i landet og en av de største attraksjonane på Vestlandet. Slottet er bl.a. kjent for den fantastiske landskapsparken med rosehagen og for et rikt kulturprogram med konserter, teater og kunstutstillinger.

Aktivitetsferie i Sunnhordland Sunnhordland er ikke bare fisk og fiske, men er også et eldorado for deg som ønsker en aktiv ferie. Her er flotte turmuligheter med merkede turstier langs sjøen, ved havet, ut til Ryvarden fyr, i skogen og opp på lave eller høye fjelltopper med fantastisk utsikt. Her er fine forhold for sykling langs smale, svingete vestlandsveier eller ridning på skogsstier. Du kan være med på sjørafting, surfe, dykke, padle kajakk eller kano, seile, klatre i fjell eller hva med å hoppe strikk eller utfordre høydeskrekken i f.eks. Trolljuv Adrenalinpark.

Om Hordaland

I det ytre Hordaland finner du storbyen Bergen, innfallsporten til de Vestlandske fjordene. Byen mellom de 7 fjell er omtalt som Vestlandets hovedstad og her kan du blant annet oppleve verdensberømte attraksjoner som Bryggen, Fisketorget, Fløibanen og Akvariet. Landskapet rundt Bergen og langs kysten av Hordaland domineres av lyngheier og ofte åpent landskap, et mylder av øyer, holmer og skjær. Her kan du oppleve godt fiske i le for vær og vind. Lenger inne i fylket har du et lunt fjordlandskap og høye fjell og dype fjorder. Følger du Hardangerfjorden innover vil du oppleve et stadig skiftende landskap, fra den vide fjorden med øyer og lave fjell, til en dramatisk natur med fruktgårder, isbreer og fossefall som kaster seg utover stupbratte, steile, grønne fjellsider lengst inne. Besøk Voss, kjent for sine rike kulturtradisjoner innen kunst, kultur, handverk, musikk og mat. Her kan du oppleve mange festivaler av ulike slag i løpet av året.

Les mer om fiskeartene i Sydlige Fjord-Norge