Kontakt
Søk
Eier login
Ejer login
Bli utleier
 

Rogaland i Norge — Lei hytte hos DanCenter

 
Søk område: Rogaland
Ankomst og dager
Personer
Søket ditt fant 36 ferieboliger.

Rogaland i Norge — Lei hytte hos DanCenter

Lei en hytte til din neste ferie med DanCenter Hytteutleie.

Bruk vår smarte søkefunksjon nedenfor til å finne en ledig hytte i nettopp det området du ønsker. Du kan også filtrere søket, og velge om hytten for eksempel skal ha sjøutsikt, svømmebasseng, oppvaskmaskin, internett osv.
Les mer om Rogaland
Gjesters vurdering av hus, Rogaland: 4.5 av 5.0 fra totalt 185 anmeldelser.

36 hytter for Rogaland

Feriehus i StrandHusnr: 38685Strand4 personer,  50 m²500 m til kyst.Feriehus i TysværHusnr: 48394Tysvær8 personer,  100 m²50 m til kyst.Feriehus i SuldalHusnr: 30524Suldal12 personer,  250 m²10 m til kyst.Feriehus i SuldalHusnr: 43357Suldal7 personer,  100 m²350 m til kyst.Feriehus i UtsiraHusnr: 25142Utsira7 personer,  74 m²3 m til kyst.Feriehus i StavangerHusnr: 45644Stavanger7 personer,  100 m²2 m til kyst.Feriehus i GjesdalHusnr: 29583Gjesdal27 personer,  270 m²150 m til kyst.Feriehus i SuldalHusnr: 30526Suldal12 personer,  250 m²10 m til kyst.Feriehus i HjelmelandHusnr: 99656Hjelmeland8 personer,  160 m²200 m til kyst.Feriehus i SuldalHusnr: 30523Suldal12 personer,  250 m²10 m til kyst.Feriehus i StrandHusnr: 22235Strand8 personer,  100 m²6,0 km til kyst.Feriehus i BoknHusnr: 37596Bokn7 personer,  110 m²2 m til kyst.Feriehus i HåHusnr: 2807010 personer,  165 m²50 m til kyst.Feriehus i RennesøyHusnr: 27098Rennesøy7 personer,  70 m²1 m til kyst.Feriehus i StrandHusnr: 20377Strand8 personer,  100 m²20 m til kyst.Feriehus i EigersundHusnr: 21459Eigersund4 personer,  60 m²100 m til kyst.Feriehus i SuldalHusnr: 70987Suldal11 personer,  140 m²3 m til kyst.Feriehus i SuldalHusnr: 30525Suldal12 personer,  250 m²10 m til kyst.Feriehus i VindafjordHusnr: 20472Vindafjord7 personer,  70 m²200 m til kyst.Feriehus i UtsiraHusnr: 17306Utsira9 personer,  90 m²10 m til kyst.
Se alle 36 DanCenter ferieboliger for Rogaland

Rogaland ligger i den sørligste av de typiske vestlandsfjordene, Lysefjorden, med det kjente fjellplatået Preikestolen. I tillegg byr Rogaland på unike og vakre landskap. Variasjonen er stor: Lange sand- og rullesteinstrender på Jæren, øyer og skjærgård på Haugalandet og høye fjell i Ryfylke.

Stavanger, fylkets største by, er kjent for en sjarmerende blanding av gammel trehusbebyggelse, moderne arkitektur og et variert kulturtilbud. Den sørligste regionen er Dalane, som byr på vakre dalfører mellom hav og fjell. Egersund er den største byen og Sogndalstrand er kystperlen i sør.

Les mer om fiskeartene i Sydlige Fjord-Norge

STAVANGER-REGIONEN OG RYFYLKE: Fantastiske naturperler står på rekke og rad og venter på å oppleves! Friluftsoppplevelsene i regionen er preget av dramatiske kontraster og idylliske landskap. Her kan du bestige et av Norges mest imponerende landemerker, Preikestolen, utforske Jærens hvite langstrakte sandstrender, eller vandre over åpne lyngheier. Du kan også oppsøke Nord-Europas største steinur Gloppedalsura med enorme steinblokker. Stavanger by kan by på alt som hører med i en storby, her er et hav av aktivitetstilbud for store og små. I tillegg til alle de spektakulære naturopplevelsene, er det mange andre opplevelser som står i kø. Her kan du oppleve museer, gallerier, gode restauranter og kafeer, spennende shopping, lekeland, badeland, fornøyelsespark og masse mer. Vakre naturopplevelser både sommer og vinter som spektakulære fjorder og fjell, fossefall, lange vakre strender, nasjonale turistveier, vakre fyr, gode fiskemuligheter, skimuligheter, fjell- og fjordvandring, sykkelturer og mye, mye mer.

LYSEFJORDEN: En av de mest kjente fjordene i Stavangerregionen er Lysefjorden. Den er 42 km lang med opp til 1000 meter høye fjellsider som stuper loddrett ned i fjorden. Dette er uten tvil et av høydepunktene i norsk natur. Utforsk fjorden enten til vanns eller til lands, eller begge deler. Det er merket turløype på begge sider av fjorden. Du kan hoppe av og på rutebåten og turistferjen som går innom flere stoppesteder på veien til og fra Lysebotn helt innerst i fjorden. Kjerag er den største toppen i Lysefjorden og det er meget populært å vandre turstien opp til selve platået, med den spektakulære kjeragbolten.

PREIKESTOLEN: Preikestolen er 604 meter høy og ligger som en prekestol over Lysefjorden. Den ble trolig dannet ved frostsprenging i den tid da isbreen lå ved og like ovenfor selve stolen, det er 10 000 år siden. Preikestolen som turistmål ble oppdaget rundt 1900. Med en utsikt som tar pusten fra deg, og utvalgt blant Lonely Planets til mest spektakulære naturlige utkikkspunkt i verden, er Preikestolen et sted som garantert vil begeistre deg. Du følger en godt oppmerket løype fra Preikestolhytta gjennom et variert fjellandskap. Platået er omtrent 25 x 25 meter, flatt, og herfra har du en storslått utsikt over Lysefjorden og omliggende fjell

JÆRSTRENDENE: Klepp har de lengste sandstrendene i landet. Totalt har kommunen 11 kilometer med langstrakte, hvite strender. Innenfor sandstrendene er det store områder med sanddyner og en spesiell flora og fauna. Det er offentlige friluftsområder på Bore- og Orrestranda. Kyststrekningen er godt egnet til turbruk både sommer og vinter. Fine utgangspunkter er Sele båthavn, Borestranden og Orre. Kyststrekningen er blant de store utfartsområdene i Stavangerregionen. Hovedaktiviteten er turgåing, men når forholdene ligger til rette kan du oppleve et yrende badeliv. Laksefiske i Figgjo-elven og sjøfiske fra moloene i båthavnen på Sele og reve er også populært. Orrestranda er Norges lengste sandstrand.

HAUGALANDET I Haugalandet kan du oppleve storslått natur som Karmøys lange hvite sandstrender og Langfoss utenfor Etne, av CNN kåret til en av verdens ti vakreste fossefall. Fine muligheter for sightseeing og vandring. Se solen gå ned i havet fra Steinsfjellet, en av de høyeste toppene i Haugesund. Toppen er lett tilgjengelig med bil og her finnes mange turløyper med ulik vanskelighetsgrad. Trollvassnipen er også et fint utsiktpunkt som den høyeste toppen i Sveio. Haugalandet var sete for mektige høvdinger og konger i flere tusen år, så det finnes mange spor av gravhauger, steinmonumenter, helleristninger, kirker og steinkors. Besøk Nordvegen historiesenter på Avaldsnes, Vikinggarden og Olavskirken for en spennende reise gjennom historien. Ikke gå glipp av gamlebyen i Skudeneshavn ytterst på Karmøy. Denne sjarmerende seilskutebyen byr på båter i alle kategorier, torgmarked og kunstutstillinger.

DALANE I Dalane finner man utallige kilometer turstier og turveger forbi flotte kulturlandskap, hav og fjell i vakre dalfører, og en spennende rik historie. Et eldorado for sportsfiske og mange muligheter for padling og sykkelturer. Besøk laksevassdraget i Bjerkreimselva eller Gursligruvene i Lunds Kommune. Den bygde-interesserte finner Dalane Folkemuseum sine bevarte bygninger og anlegg spredt over hele Dalane. Byen Egersund byr på en flott naturhavn og koselige gågater.