Kontakt
Søk
Kontakt
Kontakt oss
Östergötland i Sverige - Lei feriehus hos DanCenter

Dra på opplevelse i Östergötland – her venter mange kulturelle opplevelser og - ikke minst - den herlige skjærgården ved Østersjøen med sin varierte natur.

Nord for Norrköping ligger Kolmårdens dyrepark, hvor du kan møte dyr fra hele verden. Ta plass i Delfinariet og se de magiske delfinene opptre, eller kjør rundt i bilen din blant de ville dyrene. Her kan lett hele dagen gå med mange fantastiske opplevelser for hele familien. I Safariparken venter det store eventyret – det er kun bilruten, som skiller dere og bjørnene, ulvene, løvene, sebraene og strutsene, så det gjelder å holde vinduer og dører lukket og øynene åpne!

Linköping er landets femte største by, livlig og med høy puls. Her er mange barer, teatre og et imponerende tilbud av restauranter for alle smaksløker og pengepunger. Elsker du å shoppe? Da er du på rett plass for byen et eldorado med alle sine butikker og gallerier. Men også den kulturinteresserte kan få sine ønsker oppfylt, f.eks. ved et besøk i det gamle Linköping, i Domkirken eller i Flyvåpenets museum. Rundt omkring i byen ligger flere vakre slott, f.eks. Ekenäs Slott, som hvert år arrangerer ridderspill. Du kan også gå på opplevelsestur ved Göta-kanalen, som renner ut i innsjøen Roxen, og ved Kinda-kanalen ned til Kindainnsjøene, som ligger i vakre omgivelser med mange sluser.

I Norrköping Kommune ligger Reijmyre med Reijmyre glassverk. Glassverket er et av Sveriges eldste glassverk, som ble grunnlagt i 1810. Det ligger veldig vakkert til mellom Norrköping og Finspång midt i de dype Kolmårdskogene. Arkösund er Norrköpings næreste skjærgård – et lite samfunn ved havet, som er fullt av liv om sommeren. Her er marina, butikker, puber og hoteller med underholdning. Her ligger også et friluftsteater, boder med fint håndverk, seilsportsmuligheter, iskiosker og herlige bademuligheter på ”Badholmarna”.

Söderköping ligger vakkert til og her er spesielt fint om sommeren. Nyt den koselige, gamle byen eller dra på en hyggelig sykkeltur langs kanalen. Bestig Ramunderberget og opplev byen ovenfra. Etterpå kan du slappe av med en av de ”berømte”isene på Smultronstället, eller du kan prøve en spansk lunch på Restaurant La Uva, som ligger midt på torget.

I hjertet av Valdemarsvik finner du den populære marinaen. Gryt og Tjus, skjærgårdene med klippe- og sandstrender er godt besøkte badesteder om sommeren. Opplev Astrid Lindgrens eventyrverden i Vimmerby i det nordlige Småland sammen med dine barn eller barnebarn. Det er her eventyrene bl.a. om Pippi Langstrømpe og Emil fra Lønneberg er blitt til.

Andre gjester anbefaler disse ferieboligene for Östergötland:

Husnr: 76387Gryt3 personer,  32 m²Kjæledyr er ikke tillatt.500 m til kyst.Här ute i den vackra skärgården Gryt ligger den här fina stugan i Snäckevarps sommarstugeområde endast ca 500 m från havet. Stugan ligger mjukt inbäddad med gräsytor runt om och delvis delad tomt med stugägaren. Stor välkomnande veranda under ...Husnr: 56813Gryt8 personer,  75 m²Kjæledyr er ikke tillatt.30 m til kyst.Välkomna till en underbar semester i idyllisk miljö med utsikt över havet och Gryts skärgård. Här bor ni med egen strand och brygga, där båten ligger förtöjd och väntar. Perfekt för sällskap som behöver egna utrymmen: förutom huvudbyggnaden ...Husnr: 74576Valdemarsvik6 personer,  90 m²Kjæledyr er ikke tillatt.300 m til kyst.Helt nybyggd stuga i Valdemarsviks skärgårdsparadis ”Gryt”. Stugan har smakfull och mycket påkostad inredning, ligger i ett välskött mindre stugområde, stor tomt och utan insyn från grannar. Nedervåningen innehåller stort kombinertat vardagsrum ...Husnr: 32979Ljung4 personer,  26 m²Kjæledyr er ikke tillatt.50 m til kyst.Modern mysig stuga med sovloft. Stugan ligger mellan en liten sjö och Göta Kanal i mycket natursköna omgivningar. Nära till sjöarna Roxen, Boren och Vättern för bad, fiske (fiskekort gäller) eller båtutflykter. Stugan har en öppen planlösning ...Husnr: 04637Valdemarsvik4 personer,  65 m²Kjæledyr er ikke tillatt.200 m til kyst.Vilket läge! Strax utanför kuststaden Valdemarsviks centrum ligger det här fina huset med storslagen utsikt mot Valdemarsfjorden. Välkomnande farstukvist under tak. Huset är i ett plan med ett loft inrett till sovrum med två enkelsängar. Nedervåningen ...Husnr: 97284Grebo4 personer,  90 m²Kjæledyr er ikke tillatt.75 m til kyst.Idyll i natursköna Östergötland strax utanför den lilla staden Åtvidaberg. Typisk svensk stuga på landet med mycket nyrenoverat men där också den äldre charmen har bevarats. Från den stora (ca 40 m²) härliga altanen med söderläge har ni fin ...