Kontakt
Søk
Kontakt
Kontakt oss

Feriehus: Leikanger

Feriehus: Leikanger, Sogn og Fjordane, Nordlige Fjord-Norge, Norge

Ferieboligfasiliteter

8
4
110m²
nei
Inkl.
25 m
 
Maks 10 kg fisk/pers.
 
Båt kan leies
 
Det er utsikt over vann (kyst, sjø, fjord eller vann)
 
Boblebad til 2 personer.
 
Sauna til 4 personer.
 
Peis/vedovn
 
Tysk TV: ARD, ZDF.
 
Norsk TV: NRK og TV2.
 
Røyking forbudt
 
2 bad
 
Vaskemaskin
 
Oppvaskmaskin
 
Bygget 2003
 
16,0 km til restaurant
 
16,0 km til dagligvarebutikk
 
25 m til sjøfiske
Husnr. 94737
Huskategori: ★★★★
Sjø/innsjø
25 m

Booking av huset

Booking av huset

Bookingen din
2. Periode:
Mulig ankomstdato
Ledig dato
Valgt periode
Ikke ledig
Mulig ankomstdato
Ledig dato
Valgt periode
Ikke ledig

Husbeskrivelse

ALAltan/balkong
BBad
DBod
EInngang
KKjøkken
OOppholdsstue
SSauna/badstu
SPSpisestue
VSoverom
WBoblebad
1 Oppholdsstue: 32 m², vedovn, gratis trådløst internett, TV, parabol
4 Soverom: 1 dobbeltseng, 2 senger, 2 senger, 2 senger, barneseng
Kjøkken: høy stol, el-komf., kjøleskap, fryser 100 - 139 l, mikro, kjøkkenvifte, oppvaskmask., vaskemask., tørketrommel, kaffetrakter
Bad/WC: WC, håndvask, dusjkabinett, gulvvarme, sauna
Bad/WC: WC, håndvask
Og: terrasse, boblebad, el-varme, utegrill, kupert tomt 1000 m², blandet møblering, panoramautsikt over vann, røykfritt hus
Kan leies: Båt 16 Fot m/motor 15 HK NOK 2800 (Dep. NOK 1500)
Depositum: NOK 2000

Om ferieboligen

Hytte/feriehus av høy standard med innendørs boblebad og sauna, beliggende ved den naturskjønne Sognefjorden. Kort vei til stillhet og ro i naturen.

Feriehusethar peisovn i stuen og delvis åpen kjøkkenløsning. Komfyren med keramisk topp. Fra stuen er det dør ut mot altanen med panoramutsikt mot Sognefjorden og Balestrand. Feriehuset har fire soverom, det ene soverommet har inngang utenfra og ligger i feriehusets 2. etasje. Alle sengene er delbar dobbeltsenger eller sammensettbare enkeltsenger. Bad med WC og dusjkabinett. Eget rom innenfor badet med boblebad for 1-2 personer og badstue for 4-6 personer. TV via Astra1 for tyske og internasjonale TV-kanaler og Canal Digital for norske og nordiske TV-kanaler. Internett. Stor parkeringsplass 20 m fra feriehuset. Avstanden fra fjorden er 25 m. Nærmeste tettsted, butikk og restaurant er Leikanger 16 km unna. Nærmeste nabo/feriehus nr. 94741 er 50 meter.

Sognefjorden er verdens lengste fjord, omgitt av høye fjell, vakre fossefall, isbreer og frukthager, så er den en av de vakreste fjordene også. Turer i nærområdet kan tas rett fra feriehuset, følg veien videre oppover og du kommer til et flott turområde, som går gjennom to setrer og opp til fjelltoppen Vassvarden 1050 m.o.h. På finværs dager kan man se helt inn til Fjærland fra Trodalsegga, 3 km fra Vassvarden og videre innover fjellet. Fra neset Hella like nedenfor feriehuset er det 180 graders panoramautsikt over Sognefjorden og fjelltoppene i området. Feriehus nr. 94737 er bygd i nærheten der det fra gammelt av var bygd en ”Sitjeverpe”. Dette var en installasjon for å fange laks, slike installasjoner gav store inntekter til gårdene langs fjorden i tidligere tider. I dag er det forbudt å fiske laks i Sognefjorden. Mange brukte kilenot på sjøen, som var en enklere fangstmetode, men ikke like effektiv. Det var ”Sitjeverpe” som er hele anlegget med den landbasertedelen og ”Laksegiljen” som er utsiktstårnet,og "lakseflaken" som lå i sjøen med nota over seg, hvor laksen ble fanget i nota når den passerte forbi "lakseflaken". Av utflukter kan et besøk ved Kaupanger stavkirke (55 km unna) som ble bygget rundt år 1140. Den er en av Norges eldste stavkirker. På de” Heibergske Samlinger – Sogn folkemuseum” også på Kaupanger. Her er et bredt utvalg av bygninger og gjenstander innsamlet fra et stort område, tilgjengeliggjort på et lite område. Lenger inne i Sognefjorden ligger Lærdal, 66 km og en ferje unna feriehuset, som har vernet trehusbebyggelse i sveitserstil. Er du frilufts interessert, finner du ikke bedre muligheter enn her i området. Du kan gå breturer, vandre, klatre, padle eller sykle. I Fjærland 76 km fra feriehuset ligger Norsk Bremuseum, dette er et interaktivt museum der hele familien kan få kunnskap om breer og klima på en ny og spennende måte. To isbreer i Fjærland, Supphellebreen og Bojabreen (parkering ved brevatnet hvorfra en går mot brekanten. Begge breene er armer av Jostedalsbreen. I Fjærland finner du også “Den Norske bokbyen” her finner du over 250000 bøker samlet i 12 stemningsfulle bokutsalg. Litt lenger ut I Sognefjorden ligger Balestrand, ferje og ca. 12 km, med blant annet Sognefjord akvarium, der du kan få lære om livet I fjorden. Balestrand har en del hus i dragestil fra slutten på 1800 tallet, og husene er den dag i dag godt bevarte. St. Olavs kirka (Engelsk-kirka) fra 1890 i stavkirkestil. Kviknes Hotell i Balestrand sentrum er det største trehotellet i Nord-Europa, og med den lange verandafasaden mot Sognefjorden, kan hotellet oppleves som et av de mest typiske eksemplene på klassisk sveitserstilarkitektur.

Det er en båt til leie ved feriehuset, en 16 fots båt med 15 HK motor. Båten ligger fortøyd i eiers private småbåthavn, 30 m unna. Flytevester er inkludert i leie av båt. Båt kan leies for en dag eller for en hel uke. Pris for en dag er 400 NOK pr. dag og 2800 NOK pr. uke. NB! UTLEIE AV BÅT I TIDEN CA. 15.5 – 15.9.

Sengetøy NOK. 125 pr. person, en stor og en liten håndduk NOK. 50 pr. person.

Kan være litt støy fra ferjene når de kommer inn til kai.

Feriehuset leies ikke ut til ungdomsgrupper.