Kontakt
Søk
Eier login
Ejer login
Bli utleier
 

Feriehus: Bykle

Feriehus: Bykle, Sørlandet, Norge

Gjestevurderinger

Basert på 11 vurderinger4.8 ut av 5.0
Anbefalelsesverdig4,8
Verdi for pengene4,5
Feriehusets innretning og utstyr4,8
Mest populært for
Familie/Venner med barn4,8
Familie/Venner uten barn4,8
Kommentarer fra andre gjester
Språk:
Det er frivillig for gjestene å skrive kommentarer. Se mer informasjon om DanCenters gjestevurderinger.
Eva - Skien  (Venneferie med barn, juli 2019)
Hva var veldig bra med feriehuset?
“Beliggenheten, nær sentrum og alt annet. Koselig hytte.”
Anbefalinger til fremtidige gjester
“Little Thai takeaway lager super mat. Otrosåsen er et must som turmål.”
Henrik - aalborg  (Venneferie uten børn, juni 2019)
Hva var veldig bra med feriehuset?
“hyggeligt,var de nødvendige faciliteter,bekvemme møbler,godt indrettet køkken,gode senge,terasser ok. / Speciel indvendig udsmykning,især for jæger og fisker.”
Anbefalinger til fremtidige gjester
“nej”
Eva - Skien  (Venneferie med barn, juli 2018)
Hva var veldig bra med feriehuset?
“Beliggenheten. Utformingen, innredningen og utstyret i hytta.”
Anbefalinger til fremtidige gjester
“Ta en tur til Nuten, hvis det ikke er for varmt. Otrosåsen er et must.”
Øystein - Stord  (Venneferie uten børn, juni 2018)
Hva var veldig bra med feriehuset?
“Veldig hjemmekoselig hytte med de fasiliteter som trengs for en vellykket ferie.”
Eva - Skien  (Ferie med større barnn, juli 2017)
Hva var veldig bra med feriehuset?
“Beliggenheten. Utformingen. Innredingen. Innhold av feks kjøkkenring”
Anbefalinger til fremtidige gjester
“Besøk Hovdenuten”
Eva - Skien  (Familieferie med barn, juli 2016)
Hva var veldig bra med feriehuset?
“Bra beliggenhet, veldig bra utstyrt. Koselig. Kan ha med hund”
Hva syns du om feriehusets beliggenhet?
“Veldig bra beliggenhet i forhold til innkjøp, badeland, kafeer”

Ferieboligfasiliteter

10
3
110m²
ja
nei
Inkl.
300 m
 
Boblebad til 2 personer.
 
Peis/vedovn
 
2 bad
 
Vaskemaskin
 
Oppvaskmaskin
 
Bygget 2004
 
250 m til restaurant
 
200 m til dagligvarebutikk
 
300 m til fiskevann
 
300 m til fiskevann
Husnr. 30653
Huskategori: ★★★
Sjø/innsjø 300 mGjestevurderinger

Booking av huset

Booking av huset

Uke ManTirsOnsTorsFreLørSøn
27293012345
286789101112
2913141516171819
3020212223242526
31272829303112
Mulig ankomstdato
Valgt periode
Ledig dato
Ikke ledig
Bookingen din

Husbeskrivelse

BBad
DBod
KKjøkken
OOppholdsstue
ST1. etasje
TETerrasse
VSoverom
WBoblebad
2 Oppholdsstue: 40 m², kombipeis, radio, CD, gratis trådløst internett, TV, parabol
3 Soverom: 1 dobbeltseng og 1 seng, 1 dobbeltseng og 1 seng, 2 køyer
1 Hems: 2 køyer
Kjøkkenavd.: Høy stol, el-komf., kjøleskap, fryser 60 - 99 l, mikro, kjøkkenvifte, oppvaskmask., kaffetrakter
Bad/WC: Vaskemask., WC, håndvask, dusjkabinett, gulvvarme
Bad/WC: WC, håndvask, dusj, gulvvarme
Og: Terrasse, boblebad, el-varme, utegrill, naturtomt 100 m², blandet møblering, hytteområde, røykfritt hus
Depositum: NOK 1500

Om ferieboligen

Hytten er plassert sentralt på Hovden, den er velutstyrt med boblebad og alle andre nødvendige fasiliteter. Her er en stor stue og en koselig spisestue hvor peisen er plassert sentralt midt i stuen. Hytten ligger i nærheten av badeland og en butikk er i gangavstand. Hovden ligger i et område med mange muligheter også i sommerhalvåret. Tomten er solrik og ligger i et område med flere turløyper innover uberørt vakker fjellheim. Hytten ligger ca 800 m over havet og det er et rikt dyreliv i området med både elg, bever, rådyr og storfugl. Her er flere vann for godt fiske, og man kan også bade i disse. Det er mange sommeraktiviteter, som f.eks. vandreturer i fjellet med klatring om ønskelig, elgsafarie, eller rafting mm. Med Hovden som utgangspunkt kan man nyte skikkelig god norsk innenlandsnatur her, og samtidig er det herifra man kan legge noen opplevelsesrike dagsturer rundt i denne vakre delen av Sør Norge.

Om området

Om Bykle

Hovden ligger majestetisk plassert 800 - 1250 over havet øverst i Setesdal. Fra ferjekaien i Kristiansand er det 215 km. En ca. tre timers kjøretur som sikkert kan bli lenger da Setesdalen har mange vakre og naturskjønne steder som man passerer på vei oppover dalen. Hovden sentrum har turist-informasjonskontor foruten dagligvarebutikker og salg av fiske- og sportsutstyr. Fiskekort fåes kjøpt på stedet til de mange fiskerike vann i og omkring Hovden. Når du først ankommer Hovden vil du oppdage at alle aktiviteter ligger innenfor en radius på ca. 2 km fra Hovden sentrum som gjenspeiler et trivelig bygdemiljø med kafe, puber, butikker og restauranter. Dette betyr at man ikke er avhengig av bil når man ankommer Hovden.

Vinter

I vintersesongen fra november til april er det høy aktivitet fra tidlig om morgenen til de sene nattetimer. Det alpine tilbudet tilfredsstiller både nybegynnere og eksperter enten de foretrekker Snowboard, Carvingski eller Telemarkski. Langrennstilbudet er av internasjonal klasse. Tidligere landslagstrener i langrenn for det norske kvinnelandslaget 1986 - 1990 & 2000 -2001, Ketil Grindheim, uttaler følgende: "Av alle mine skiopplevelser rundt om i verden, har de beste vært i Setesdalsheiene". Det tilbys opp til 250 km med preparerte langrennsløyper av meget høy kvalitet og variasjon i vanskelighetsgrad.

Sommer

Her er golfbane, fantastisk fin natur samt en rekke naturbaserte aktiviteter som inkluderer: rafting, kulphopping, rappellering og fjellklatring, både for nybegynnere og de som akter å kalle seg eksperter. I tillegg en rekke gode fiskevann med mulighet for å fiske med stang, oter eller garn. Hovden har mange fine fiskeområder og man kan fiske både med mark, sluk og flue. Man kan gå til fiskerike fjellvann inne på høyfjellet eller holde seg langs elven Otra eller ved Hartevatn som ligger nært Hovden sentrum. I Hartevatn kan man også leie båt og fiske med oter. I alle vannene er det ørret som biter på kroken.

Les mer om fiskeartene på Sørlandet

På Hovden er det et allsidig turterreng. Her kan du velge mellom den markante Hovdenruten med flott utsikt, eller svaberga langs Børtemannsbekken. Du kan følge veien til Galten gjennom et av Hovdens landskapsverneområder, eller oppleve høyfjellet ved å gå inn til en av turistforeningshyttene i nærheten av Hovden. Også med barnevogn og rullestol kan du komme deg fram og opp i terrenget. Flere av turene kan kombineres med fisking. Turistkontoret kan informere om konkret turforslag, enten du vil ha en kort dagstur med familien, eller prøve deg på en mer krevende tur.

Vatnedalsdammen

Dette er en av Nord-Europas høyeste fyllingsdammer. Den ligger vest for Berdalsbru, ca. 15 km sør for Hovden. Høyden er 120 meter og foten av dammen er 365 meter bred. Magasinet rommer 1.150 Mill. m3 og total reguleringshøyde er 140 meter.

Jernvinnemuseum

Vidste du at det bodde ca. 1000 vikinger på Hovden rundt 1000 tallet? De rike jernforekomstene på Hovden ble bla. utnyttet til å produsere våpen og andre gjenstander til vikingene.

Aktiviteter

I tillegg til fjellvandring, fiske og bading er Hovden et eldorado av andre aktiviteter. På Hegni Friluftsområde, 1 km sør for Hovden sentrum ligger Hovdens eget sommerparadis. Her er flott lekeområde, strand, sandvollybane, trampoline, båter og kanoer. Her kan det f.eks. utkjempes familiekamper i sandvolly. Ønsker dere å ta et slag golf, er Ørnefjell fjellgolfbane med 9 hull og lengde på 4564 et godt alternativ.

Badeland

30 grader i vannet - året rundt, både ute og inne. Hovden badeland og spa er perfekt for barnefamilien på regnværsdager. Her er forskjellige basseng for store og små, og vannsklier for barna. For de voksne er det egen velværeavdeling for kropp og sjel.

Sykling

Hoven er fin for sykkelsport. Her kan du pakke lunchkurven og dra på ykkelturer på sykkelløyper på landeveien eller i terrenget. Her er også et down-hill-sykkelområde. Ta heisen opp og hiv deg utfor - om du tør..

Om Syd Norge/Sørlandet

Ferie på Sørlandet

Skjærgården på Sørlandet består av holmer, små øyer og lune bukter. Et kjennetegn for kyststripen på Sørlandet er karakteristiske hvite små byer slik som; Risør, Tvedestrand, Arendal, Grimstad, Lillesand, Mandal, Farsund og Flekkefjord. Byene er kan kjennes igjen med sine hvitmalte trehus, koselige byer med trange og brosteinslagte gater. Kristiansand er Sørlandets største by og "hovedstad" i landsdelen. Her finner du også den karakteristiske hvite trehusbegyggelsen. Posebyen midt i sentrum av Kristiansand er et tydelig eksempel på at Kristiansand også er en "typisk Sørlandsby" på tross av sin størrelse.

Sørlandet - mer enn sol og skjærgård.

Men Sørlandet er mer enn sol, skjærgård og koselige sørlandsbyer. I landet mellom hav og fjell møter du langstrakte daler og frodige heier. Velpleid kulturlandskap og vidstrakte skog- og heiområder er "Sørlandets hemmeligheter".

Her finner man noen av landets beste lakseelver, stille fjellvann perfekte for kanoturer, fjellturer med flott utsikt, og og ett godt tilbud for aktiviteter. Denne delen av Sørlandet gir en spennende kontrast til ferielivet på kysten. Du bestemmer selv hvor aktiv du vil være i ferien din. Høyt adrenalin i fossestryk, i bølgene og utfor bratte fjell? Eller tyst som i graven i jakten på det ultimate møtet med beveren? Aktivitetsfirmaene på Sørlandet tilbyr blant annet elg- og beversafari, rafting, fjell klatring og kano- og kajakkpadling. Langs kysten og i høyfjellet finner det flere flotte golfbaner.

Kultur og festivaler

Verdensberømte forfattere og kunstnere som Henrik Ibsen, Knut Hamsun og Gustav Vigeland har hatt tilknytning til Sørlandet. En rekke teater- og musikkfestivaler arrangeres hvert år i landsdelen. Kammermusikk-festen i Risør har fått internasjonal anerkjennelse og skilter med musikere i verdensklasse. I galleriene og kunsthåndverksutsalgene finner du alt fra kitsch til provoserende samtidskunst. Mange velrenommerte kunstnere bor og virker i regionen.

Mye for barna:

Sørlandet er barnas landsdel. På Sørlandet kan man finne Kristiansand Dyrepark som består av klatreskog, badeland, lekeland, rafting og "hopp i høyet" og ikke minst eksotiske dyr- nok til å glede de små hele ferien. Kristiansand Dyrepark er en av de mest kjente i Norge, og i tillegg på Sørlandet finnes det mange flere tema- og aktivitetsparker. Sørlandet er barnas landsdel, og det er ikke lange avstander man behøver å bevege seg mellom høydepunktene. Strand og sol på sommeren, men er det slik at solen tar en pause i ferien din, eller du besøker Sørlandet utenom badesesongen - finnes det mange aktiviteter som man kan dyrke uavhengig av været.

Vandring og sykling Sørlandet

Utenom byene og tettsteder er det som regel fine, godt merkede turløyper i vakker natur. Ønsker man større utfordringer, er det stor variasjon av vandreruter i skog og på fjellet.. Kristiansand og Oppland Turistforening har hytter og merkede stier over hele fjellheimen. Mange veier og stier er også ideelle for sykkel. Sykkelrute nr. 3 Kristiansand–Hovden egner seg for hele familien. Den tar deg inn i vakker natur, med severdigheter og aktiviteter langs veien. Fra Flekkefjord til Risør går sykkelrute nr. 1 – forbi hvitmalte sørlandsbyer og naturskjønne områder. Sykkelrutene er godt skiltet, og markert på egne kartfoldere.

Fiske

Langs kysten kan man avgiftsfritt, og det er rik tilgang på torsk, sei, makrell og et mange andre arter. Man kan fiske på egen hånd eller med lokal kjente båtførere.

Les mer om fiskeartene på Sørlandet

Vinter

Fjellet og alpinanleggene er mye nærmere enn de fleste tror. Bare en times kjøring fra Kristiansand sentrum kan man finne skiterreng. Etter noen få timers kjøring opp i Setesdal befinner man seg på Hovden, et av landets mest ettertraktede vintersportssteder drøyt 800 meter over havet. Man finner også anerkjente alpinanlegg i Sirdal, som ligger en kort kjøretur fra Egersund eller Stavanger. Åseral er det nærmeste vinterstedet hvis du reiser fra Kristiansand,kun 1,5 t.i bil omringet av vakker natur – og Brokke ligger på vei mot Hovden. Alle steder tilbyr instruktør og leier ut ski utstyr.